Specialisten

Stylen voor verkoop verhoogt de prijs

Je huis klaar maken voor de verkoop, is meer dan je huis opruimen. Het is als een sollicitatiegesprek waarbij jouw huis moet laten zien dat het mooier is dan al die andere huizen die te koop staan. Het moet de kijkers overtuigen wat het allemaal te bieden heeft. En het liefst zo, dat de kopers er zelfs meer voor willen betalen.

Voor Mariëlle de Bruijn van BML Vastgoedstyling is dit dagelijkse kost. Van te vol gemeubileerde woningen tot leegstaande huizen of modelwoningen, Mariëlle weet een huis zo te stylen dat de kijker direct het gevoel heeft er zelf te wonen. Want tenslotte is dat precies wat belangrijk is en niet alleen zorgt voor een snellere verkoop van je huis, maar ook voor een hogere verkoopprijs.

De Bruijn werkt via de House of Kiki methode en leerde het vak van vastgoedstylist Kirsten Slager zelf. Dit unieke hands-on concept heeft niet alleen bewezen dat het goed werkt, maar past ook helemaal bij de eigenaresse van BML Vastgoedstyling. Bedenken en er over praten, maar vooral ook het doen is haar op het lijf geschreven. Schakel je Mariëlle in, dan loop je samen met haar alle kamers door, krijg je een offerte op maat en spreek je een dag af waarop ze zelf jouw huis komt stylen. Persoonlijke dingen worden daarbij uit het zicht gehaald. Door het verschuiven van een stoel of kast, het toevoegen of weghalen van meubels of accessoires, het verven van een wandje of zelfs een kleine verbouwing, zorgt Mariëlle er eenvoudig gezegd voor dat de pluspunten van de woning zo mooi mogelijk uitkomen. “Het moet spik en span zijn, heerlijk ruiken en goed aanvoelen”, zegt ze. “Want daardoor laat je potentiële kopers zien en voelen wat jouw huis allemaal te bieden heeft.”

Het belang van professionele foto’s

“Het is echt heel belangrijk die fijne sfeer te creëren” legt ze uit. “Het kopen van een woning is namelijk emotie en je krijgt geen tweede kans voor de eerste indruk. Niet alleen bij het kennismaken met personen heb je binnen enkele seconde een mening gevormd, ook bij het zien van een potentieel huis. Die eerste indruk moet goed zijn en dat geldt voor elke kamer maar niet alleen bij de bezichtiging. Het begint al eerder online, met de foto’s van je huis. Door die foto’s bepaalt de koper of ze jouw huis willen bekijken. Daarbij gaat het er om dat je het verschil moet maken tussen alle andere huizen. Door de vloer, open haard of een mooi plafond extra te belichten bijvoorbeeld. De redenen waarom goede professionele foto’s een must zijn bij de verkoop van je huis.”

Het thuisgevoel

Ga je zelf al eerder verhuizen dan kan Mariëlle je ook helpen met de huur van tijdelijke meubels. Lege huizen zijn lastiger te verkopen dan gemeubileerde huizen. Daarnaast heeft een leeg huis een negatieve invloed op de verkoopprijs. Door het huis met echte meubels in te richten, geef je potentiële kopers de kans een gevoel en een idee bij het huis te krijgen. Als vaste bezoeker van Brocante markten en haar voorliefde voor mooie meubels en accessoires uit Frankrijk, België en Nederland, ziet Mariëlle snel wat jouw huis nodig heeft. Met mooie (doorleefde) meubels en prachtige accessoires maakt ze er in een handomdraai dan ook (weer) een echt thuis van.

Naast styling en woningfotografie, kan BML ook 2D en 3D plattegronden maken om als beeldmateriaal bij jouw woning op Funda.nl of andere verkoopsites te plaatsen. Zo creëer je een compleet plaatje inclusief de maten van de verschillende binnen- en buitenruimtes in een huis.

BML Vastgoedstyling
De Zandkuil 33E
1974 RH IJmuiden
Tel: +31 (0)6-29 33 12 32
info@bmlvastgoedstyling.nl
www.bmlvastgoedstyling.nl