Specialisten

Laminaat, PVC, parket of nog iets anders?
Wie zijn of haar eigen droompaleis laat bouwen houdt vaak rekening met ieder detail. Waar komen de stopcontacten, welke kleur smeer ik op de muren en wat voor keuken laat ik plaatsen? Een belangrijke vraag om jezelf te stellen bij de bouw van een nieuwbouwwoning is ook: voor wat voor type vloer ga ik? Je vloer is een belangrijk en beeldbepalend onderdeel van je nieuwe woning. Daar mag je best wat langer over nadenken!

Laminaat
“Laminaat is er voor ieder budget. Het is bovendien behoorlijk sterk en gaat lang mee”, vertelt Rik Kroeze van DRvloer uit Cruquius. “Laminaat is allang niet meer het product uit de beginjaren. Er is behoorlijk doorontwikkeld. De planken doen tegenwoordig erg realistisch aan. Het is bijna niet te onderscheiden van een parketvloer. Veel soorten laminaat zijn ook geschikt voor vloerverwarming. Wij vinden dat wanneer je gaat voor laminaat je veel waar krijgt voor je geld.”

PVC vloeren
PVC vloeren groeien in populariteit, zeker in nieuwbouwwoningen. “Het grote voordeel van PVC is dat het rendement van de vloerverwarming erg hoog is. Zo wordt je huis sneller warm, en heb je lagere stookkosten. De PVC planken zijn bovendien bijna niet van een parketvloer te onderscheiden.”

Parket
Houten vloeren zijn nog altijd onverminderd populair, merkt men ook bij DRvloer. “De natuurlijke uitstraling en de mogelijkheid om eens in de zoveel jaar je vloer een update qua kleur te kunnen geven zonder dat je direct je vloer hoeft te vervangen, zijn goede redenen om te gaan voor een houten vloer. Bovendien is het voordeel van hout dat je schade kunt repareren. Dat gaat bij laminaat en PVC lastiger. Een vooroordeel is overigens dat bij houten vloeren vloerverwarming niet mogelijk is. Vloerverwarming is zeker mogelijk bij parket!”

Naast de houten vloeren of vloeren met een uitstraling alsof er hout gebruikt is zijn er nog een aantal andere opties: vinyl, tapijt en marmoleum gietvloeren. Welk type vloer bij je past is afhankelijk van verschillende factoren. Wil je weinig onderhoud plegen aan je vloer? Heb je kinderen of een hond? Krijg je vloerverwarming in huis? Allemaal vragen die je helpen bepalen welke vloer goed bij je past. “Gelukkig heb je wanneer je begint met een nieuwbouwwoning daar vaak wel even de tijd voor om over na te denken. De vloer is vaak één van de laatste onderdelen in je nieuwe huis. Het is daarom goed om te weten dat wij als vloerenspeciaalzaak goed kunnen schakelen, en vaak binnen twee tot vier weken kunnen leveren”, aldus Kroeze.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.