Lokaal nieuws donderdag 10 januari 2019

5 tips voor een optimaal wifi-bereik in huis

Je hebt eindelijk je nieuwbouwwoning mogen betrekken, en hebt je internet en televisie van Telfort natuurlijk meteen geïnstalleerd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je overal in het huis wifi bereik hebt; en dus ook op die nieuwe zolder? Er zijn namelijk genoeg redenen waarom je op sommige plekken wellicht minder sterk bereik hebt. Zo kan het wifi kanaal waarop jouw modem zich bevindt ontzettend druk zijn, of kan de router simpelweg op de verkeerde plek staan. Met deze vijf handige tips zorg jij er op een makkelijke, praktische manier voor dat het wifi bereik in je hele woning tiptop in orde is.

1. Een wifi versterker

Met de installatie van een Wifi versterker heb je alle mogelijke problemen met betrekking tot het bereik binnen een handomdraai opgelost. Op de plek waar het wifi signaal slechter wordt, stop je gewoon een wifi versterker in het stopcontact. Dit apparaat ontvangt het internet signaal in huis, versterkt het, en stuurt het vervolgens weer door. Op deze manier heb je overal in huis goed bereik! Er zijn verschillende wifi versterkers beschikbaar, en de keuze hangt af van zowel de reikwijdte als de snelheid van data-overdracht.

2. Verplaats je router

Het kan zomaar eens zijn dat het probleem opgelost kan worden zonder dat je daadwerkelijk nieuwe producten aan hoeft te schaffen. Bij veel huizen vindt je de router namelijk op de locatie waar de internetverbinding de woning binnenkomt; en dit is over het algemeen niet centraal. Plaats de router met behulp van een internetkabel op een centrale plek in de woning. Zo kan het wifi bereik zich gemakkelijk door de woning verspreiden.

3. Gebruik het stroomnet

Het is in sommige gevallen mogelijk (wel alleen bij de laptop) om je internet via het stopcontact te laten lopen. Je doet dit met een powerline set. Je plaatst een adapter in het stopcontact naast de router, en deze worden beide verbonden. Een tweede adapter komt in het stopcontact naast de computer, en wordt hiermee verbonden.

4. Nieuwe router

Maak je nog steeds gebruik van een verouderde router? Dan kan de aanschaf van een nieuwe versie router de problemen oplossen.

5. Verander de wifi kanalen

Het kan zomaar eens zijn dat je router zich op een druk wifi kanaal bevindt. Door het kanaal te veranderen weet je direct of dit je meer internetsnelheid op kan leveren. Over het algemeen worden kanaal 1, 6 of 11 geadviseerd.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden