Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

Drie voordelen van een nieuwbouwwoning

Waar sommige huizenkopers heel zeker weten dat ze een nieuwbouwhuis willen of juist een bestaande woning, is deze keuze voor anderen minder vanzelfsprekend. Sommige mensen zweren bij de sfeer van een oudere woning, terwijl anderen het prettig vinden dat alles nieuw is en ze zelfs kunnen meebeslissen met de bouw. Dit zijn drie voorname voordelen van een nieuwbouwwoning.

Naar jouw wensen

De verkoop van nieuwbouwhuizen is vorig jaar afgenomen, maar toch zijn er veel redenen om voor een nieuwe woning te kiezen. Wanneer er een nieuwbouwhuis gebouwd wordt, kun je zelf meepraten over het ontwerp, kiezen voor extra opties in de vorm van meerwerk en bijvoorbeeld een andere indeling kiezen. Hierdoor kun je op veel verschillende manieren van een nieuwbouwwoning echt ‘jouw huis’ maken. In een bestaande woning kun je dit ook achteraf doen door te verbouwen, maar dit kost veel geld dat je doorgaans niet meegefinancierd krijgt in de hypotheek. In een nieuwbouwwoning kun je bijvoorbeeld zelf de keuken, badkamer en het sanitair uitzoeken. Ook kun je kiezen voor opties als een aanbouw, opbouw, dakkapel of een erker. Door te overleggen met de uitvoerder kun je ook andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk er mogelijk is, verschilt per project en per woning. Ook moet je hier vaak extra voor betalen, maar is het bij veel hypotheekverstrekkers mogelijk om deze kosten mee te laten financieren. Wanneer je een nieuwbouwwoning gaat huren valt er uiteraard minder te kiezen, maar profiteer je bij oplevering doorgaans wel van een compleet ingerichte badkamer en een keuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

Duurzame nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning is vrijwel altijd vele malen duurzamer gebouwd dan oudere woningen. Nieuwbouw belast het milieu vaak minder en zorgt daarnaast voor een geringere uitstoot van CO2. Dit is onder andere te danken aan een uitstekende isolatie en het gebruik van duurzame technieken om je woning van warmte en stroom te voorzien. Ook kiezen steeds meer bouwbedrijven voor duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout. Wanneer je veel waarde hecht aan duurzaamheid kun je jouw nieuwe woning ook mooi duurzaam inrichten. Goede isolatie zorgt niet alleen voor een kleinere impact op het milieu, maar geeft ook veel wooncomfort. Het huis beschermt je uitstekend tegen warmte of kou en je stookkosten blijven lekker laag. Ook zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf.

Helemaal fris en nieuw

Het huis waarin je gaat wonen heeft geen gebreken wanneer je dit helemaal nieuw aanschaft. Jij bent de eerste die een bad neemt, de keuken gebruikt of het toilet doorspoelt. Hierdoor hoef je niet eerst uitgebreid aan de slag met schoonmaakmiddelen voordat je in het huis gaat wonen. Uiteraard is het wel verstandig om even stof af te nemen na de oplevering. Een ander pluspunt is dat je bespaart op de onderhoudskosten. Je kunt de woning direct betrekken en hoeft alleen nog maar je spullen te verhuizen, een inboedelverzekering en andere woonverzekeringen af te sluiten en je energieleverancier op de hoogte te stellen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden