Lokaal nieuws vrijdag 17 juli 2020

Waarvoor kun je gebruik maken van schuimbeton?

Steeds vaker wordt schuimbeton ingezet bij het bouwen van een woning, al kan het ook gebruikt worden als een huis gerenoveerd of verbouwd wordt. In principe is dat helemaal niet vreemd. Schuimbeton heeft namelijk vrij veel voordelen. Zo is het aan de ene kant zeer licht, maar toch ook best sterk. Het is zelfs net zo sterk als normaal beton. Ook heeft het materiaal een lange levensduur, wat onder meer komt doordat het niet aangetast kan worden door schimmel en rot. Wat schuimbeton precies is lees je in dit artikel, maar ook waarvoor het gebruikt kan worden in je woning. 

Wat is schuimbeton?

Veel Nederlanders vinden schuimbeton nog altijd maar een vreemd iets, wat in principe ook wel klopt. Schuimbeton Haarlem is namelijk een combinatie van een aantal ingrediënten. De mix bestaat namelijk vaak uit water, fijn zand, schuimmiddel en cement. Ook kunnen nog speciale vulmiddelen gebruikt worden in het mengsel dat schuimbeton is. Als dit allemaal gecombineerd wordt dan krijg je dus schuimbeton. Doordat veel mensen nog niet echt bekend zijn met dit materiaal valt het ook lastig in te schatten hoeveel het zal kosten. Op de vraag wat kost schuimbeton valt dus eigenlijk geen antwoord te geven. Het is dan ook beter om een offerte aan te vragen, zo weet je precies wat de prijs zal worden van het klusje.

Schuimbeton als fundering

In een aantal gevallen kan schuimbeton goed gebruikt worden als fundering van een gebouw, maar dit is dus niet altijd mogelijk. Of het ingezet kan worden bij de fundering hangt helemaal af van het gewicht van de woning. Schuimbeton kan namelijk niet de zwaardere constructies dragen. Het kan daarentegen wel gebruikt worden bij de lichte constructies als fundering doordat het relatief vlak is. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt om op verder te bouwen. Dit type beton kan dus een ideaal alternatief zijn voor een fundering op palen. 

Vloer isoleren met schuimbeton

Daarnaast is schuimbeton zonder twijfel zeer geschikt om toe te passen bij het isoleren van een vloer van een huis. Over het algemeen is dit zelfs één van de beste opties bij vloerisolatie. Dit komt doordat je door vloeren te isoleren met schuimbeton in principe meerdere vliegen in één klap slaat. Met dit materiaal zorg je er namelijk voor dat de temperatuur in je woning aangenamer is, dus je wooncomfort zal stijgen. Daarnaast zul je natuurlijk ook energie besparen, terwijl je ook het vocht beter uit je huis houdt.

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Je kruipruimte isoleren met schuimbeton is tevens mogelijk. Dit is aan te raden omdat in kruipruimtes meestal teveel vocht zit, wat kan leiden tot waterschade en schimmel. Dat zijn natuurlijk gevolgen die je liever niet ondervindt. Wees deze problemen dan ook voor door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton. Met behulp van dit materiaal zul je hoe dan ook geen last meer hebben van vocht, terwijl schimmel dus ook verleden tijd is. Schuimbeton heeft namelijk een vochtwerende kwaliteit, dit zorgt ervoor dat het vocht onder je huis blijft.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden