Lokaal nieuws woensdag 04 januari 2023

Nieuw huis gekocht in Haarlemmermeer? Zo tover jij je nieuwe woning om tot droomhuis!

Heb je eindelijk je ideale woonhuis gevonden in het prachtige Haarlemmermeer? Dan is het nu tijd om te bedenken hoe je hier je droomhuis van gaat maken. Want je wilt natuurlijk nog wel je eigen finishing touch toevoegen om het helemaal eigen te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van enkel een nieuw behang op de muur tot een volledige renovatie van de badkamer en de keuken. Wat je ook gaat doen, elke verbouwing begint bij een goed plan van aanpak. Daarom vertellen we je in dit artikel precies hoe jij je verbouwing het beste aan kunt pakken!

 

1. Maak een moodboard

Hoe graag je ook direct aan de slag wilt gaan, is het toch aan te raden om te starten met een goede planning. Begin dan ook echt bij het begin: wat wil je allemaal gaan doen? Heb je een moodboard gemaakt van hoe je wilt dat jouw huis eruit gaat zien? Dit is handig, want zo kun je direct zien of jouw visie ook echt werkt of dat je bepaalde elementen beter kunt schrappen omdat het niet past bij de rest van je interieurwensen. Kies een kleurenpalet dat werkt en zorgt voor rust in je huis. Wat ook handig is, is dat je met een moodboard je visie makkelijker met anderen kunt delen. Want foto’s zijn duidelijker dan woorden. Je kunt een moodboard maken op een app zoals Pinterest, of ouderwets aan de slag gaan met knipsels uit je favoriete woonmagazine!

 

2. Maak een planning en stel je budget op

Nu je weet wat er allemaal moet gebeuren om jouw droomhuis in Haarlemmermeer af te maken, kun je de werkzaamheden gaan plannen. Zo weet je wanneer je welke materialen in huis moet halen, op welke dagen je aan de slag kunt gaan en vooral: wanneer je hulp moet inschakelen. Ook moet je natuurlijk even nagaan of al je wensen waargemaakt kunnen worden met het budget dat jij tot je beschikking hebt. Ga echt goed na wat alles bij elkaar zal gaan kosten, van kleine tripjes naar de bouwmarkt voor onderdelen tot het inhuren van experts. Anders zul je er halverwege achter komen dat het geld er iets te snel uitvliegt! Je kunt nu ook nog even de tijd nemen om de meest betaalbare alternatieven uit te zoeken, want in de chaos van een verbouwing kies je hoogstwaarschijnlijk liever voor een makkelijk of snel alternatief zonder na te denken bij de extra kosten die je hiermee op de hals haalt.

 

3. Regel hulptroepen en zorg voor de nodige apparatuur

Verbouwen hoef je lang niet altijd alleen te doen. Alles dat je zelf kunt doen, bespaart natuurlijk in je portemonnee. Maar je kunt wel de hulp inschakelen van vrienden of familie: zij helpen je vaak graag en je hoeft ze er enkel een kop koffie en een lekkere lunch voor terug te geven. Sommige klussen kun je - als je er zelf geen verstand van hebt - beter uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van je electa of het stucen van een muur. 

 

Zorg ook dat je alle middelen die je nodig hebt, gereed hebt staan. Dit kan gereedschap zijn voor tijdens de verbouwing, maar het kan dan ook gaan om bijvoorbeeld een goederenlift om tijdens je verhuizing alles naar boven te brengen, want een grote inbouwkast past niet altijd door je draaitrap. Veel groot gereedschap kun je bij de bouwmarkt of bij een leverancier huren. In plaats van kopen, kun je zo’n goederenlift huren voor een dag. Dat scheelt je een hoop!

 

Hopelijk ben je nu goed geïnformeerd en kun je snel beginnen met het bouwen van jouw droomhuis! 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden