De Cruquiushoeve

Haarlemmermeer - Cruquius
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) heeft op 14 februari een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een gebieds- en vastgoedontwikkelaar en een woningstichting voor de herontwikkeling van haar huidige locatie De Cruquiushoeve in Cruquius, gemeente Haarlemmermeer.

Het terrein van 56 hectare biedt straks plaats aan de zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN. Ook wordt het een nieuw woongebied, met maximaal 1.000 woningen inclusief voorzieningen voor stadslandbouw en groene recreatie. Het woongebied zal Landgoed Wickevoort heten. De overeenkomst komt voort uit een selectieprocedure die SEIN in juli 2012 is begonnen. De stichting zocht samenwerking met partijen die nieuwe functies (waaronder wonen) aan de locatie zouden kunnen toevoegen met behoud van het bijzondere karakter van De Cruquiushoeve.

De gebieds- en vastgoedontwikkelaar en de woningstichting zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Landgoed Wickevoort met maximaal 1.000 woningen voor huur en koop. De woningstichting verhuurt een deel van de huurwoningen in de sociale sector en een beoogd belegger is van plan een deel van de woningen in de vrije huursector aan te bieden. De ontwikkelaar en de woningstichting zijn aanbieder van de koopwoningen voor particulieren.

De Cruquiushoeve ligt tussen Heemstede en Hoofddorp. Het toekomstige woongebied grenst aan de Haarlemmermeersche Golfbaan, de Ringvaart en het stoomgemaal Cruquius en ligt dicht bij zee, Schiphol, Haarlem en Amsterdam. Het nieuwe woongebied zal vanaf het begin profiteren van het parkachtige groen met volgroeide bomen op de Cruquiushoeve, de oudste bomen in de Haarlemmermeer. De naam Landgoed Wickevoort komt van de Heemsteedse familie Van Wickevoort Crommelin. Die exploiteerde in de negentiende eeuw de Cruquiusboerderij in de toen nog jonge Haarlemmermeerpolder.

Meer informatie

Kenmerken

Project
De Cruquiushoeve
Koopwoningen
1000 (waarvan 1000 beschikbaar)
Type woningen
(Patio)Bungalow, 2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Geschakeld, Hoekwoning, Maisonnette, Penthouse, Tussenwoning, Vrije kavel, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Carport, Garage, Overdekte parkeerplaats, Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Voorz. binnen 1 Km.
Busstation, Golfbaan

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden