Actueel

Nieuws

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws vrijdag 27 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Offringa.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Offringa gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Offringa doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Offringa en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/offringa-nieuw-vennep

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 18 november 2020

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente

Eenmaal met pensioen ziet het leven er anders uit. Werk maakt plaats voor vrije tijd en hobby’s. Niet iedereen heeft voldoende kapitaal opgebouwd om alle plannen uit te voeren. Het geld zit vaak vast in de stenen van een koopwoning. Gelukkig bieden verschillende geldverstrekkers de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren. Sinds kort kan dit zelfs tegen een rente die levenslang vaststaat. Hoe werkt dat en wat is het voordeel voor jou als huiseigenaar?

Overwaarde op je woning komt doorgaans pas vrij als je jouw woning verkoopt. Met een opeet- of overwaardehypotheek maak je dit vermogen eerder vrij. Je zet de overwaarde in als onderpand (in de vorm van hypotheek), om dit vervolgens terug te lenen. Afhankelijk van de hypotheek krijg je het bedrag maandelijks of in één keer uitgekeerd. Om het risico te beperken kan je niet de hele overwaarde opnemen maar een percentage ervan.

Hypotheek aanvragen voor klussen en oversluiten blijft populair Lokaal nieuws donderdag 05 november 2020

Hypotheek aanvragen voor klussen en oversluiten blijft populair

Het aantal hypotheekaanvragen was in oktober vergelijkbaar met het niveau in dezelfde maand een jaar eerder. Dit blijkt uit de cijfers van HDN (Hypotheken Data Netwerk). Starters en doorstromers namen een minder groot deel voor hun rekening. Dit werd gecompenseerd door huiseigenaren die een hypotheekaanvraag deden voor een verbouwing. Al eerder werd duidelijk, veel Nederlanders zijn aan het verbouwen geslagen tijdens deze coronacrisis.

Alles wat je moet weten over woonverzekeringen bij aanschaf nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Alles wat je moet weten over woonverzekeringen bij aanschaf nieuwbouwwoning

Je verhuist naar een prachtige nieuwbouwwoning; die wil je natuurlijk goed verzekeren. Huur je de woning, dan is een inboedelverzekering in principe voldoende. Heb je het huis gekocht , dan ga je waarschijnlijk een woonverzekering afsluiten. In deze verzekering voeg je de opstal- en inboedelverzekering samen. Met een woonverzekering zijn het huis, eventuele bijgebouwen en de inboedel verzekerd. Er zijn drie soorten dekkingen: de uitgebreide woonverzekering, de extra uitgebreide woonverzekering en de allriskverzekering. In dit artikel lees je alles over de dekkingen, het berekenen van de waarde van opstal en inboedel en de gemiddelde premie voor deze verzekeringen.

Uitgebreid

De uitgebreide woonverzekering is qua dekking de minst dekkende verzekering. Je bent hiermee beschermd tegen schade door brand, ontploffing en blikseminslag, maar ook storm- en waterschade, rook-, olie- en roetschade, schade door diefstal, rellen en vandalisme, schade door omgevallen bomen en bouwkranen, gesprongen leidingen en aanrijdingen.

Extra uitgebreid

De meeste verzekeraars bieden standaard de extra uitgebreide woonverzekering aan. Wanneer je extra uitgebreid bent verzekerd, dan zijn eerder genoemde schades gedekt, maar ook: zeng- smelt- en schroeischade, schade aan de inhoud van een koelkast of vriezer bij een stroomuitval van meer dan 6 uur, schade door neerslag, schade veroorzaakt door hak- of breekwerk om een defect in de waterleiding te ontdekken en schade als gevolg van diefstal van of vandalisme aan vlaggenstokken, wasgoed op een balkon, tuinmeubels en tuingereedschap.

Allrisk

Een allriskverzekering dekt alle eerdergenoemde vormen van schade en daarnaast ook al het zogeheten 'van buiten komend onheil'. Allrisk betekent niet automatisch dat álle soorten schade zijn gedekt. In de voorwaarden lees je terug wat de verzekering precies dekt.

Opstal- en inboedelwaarde berekenen

Om te bepalen hoeveel premie je betaalt, moet je aangeven wat de opstal en inboedel waard zijn. In het geval van de opstal doe je dit via de herbouwwaardemeter. De herbouwwaarde is het bedrag waarvoor de woning opnieuw in dezelfde staat kan worden gebouwd bij totale vernietiging. Wanneer de waarde van een woning te laag wordt ingeschat, riskeer je onderverzekering. Mogelijke extra kosten bij het herbouwen van het huis zijn dan voor eigen rekening. Andersom geldt: is de woning oververzekerd, dan betaal je maandelijks onnodig te veel premie.

Voor de berekening van de inboedel gebruik je de inboedelwaardemeter. De waarde wordt bepaald aan de hand van een aantal gegevens: leeftijd en inkomen hoofdkostwinner, gezinssamenstelling, grootte van de woning en eventueel de bijtellingen van audiovisuele apparaten en van sieraden. Door een inboedelwaardemeter in te vullen, voorkom je onderverzekering. Alleen bij hoge inkomens of grote huizen, kan de verzekeraar vragen of je zelf een schatting wilt maken van de inboedel. Qua vergoeding is de inboedel in principe tegen de nieuwwaarde verzekerd; dat is niet automatisch het uit te keren bedrag. Als de schade kan worden gerepareerd, krijg je deze kosten vergoed. Is de dagwaarde nog maar 40 procent van de nieuwwaarde, dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Soms hanteren verzekeraars een leeftijdsgrens voor spullen van 5 tot 10 jaar waarin de nieuwwaarde wordt vergoed, daarna telt de dagwaarde.

Gemiddelde premie

Hoe hoog de premie is voor een woonverzekering, hangt af van diverse factoren: hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn, hoe hoog de waarde van het huis en de inboedel is, het woningtype, het materiaal waarvan de woning is gebouwd (steen versus hout) en de regio waarin deze staat en de leeftijd van de hoofdkostwinner. Uit cijfers van Vereniging Eigen Huis blijkt dat je bij een opstalverzekering gemiddeld moet rekenen op een premie van 1,30 euro per 1.000 euro aan verzekerde goederen. Is de herbouwwaarde van een woning bijvoorbeeld 150.000 euro, dan komt de premie per jaar gemiddeld uit op 195 euro ofwel 16,25 euro per maand. Bij inboedelverzekeringen liggen de premies verder uiteen.  Het Nibud berekent dat je gemiddeld 13,50 euro per maand betaalt om de inboedel van een tussenwoning te verzekeren. Heb je een vrijstaande nieuwbouwwoning, dan is het premiebedrag gemiddeld 17,00 euro per maand.

Woonverzekering afsluiten

Wil je een woonverzekering afsluiten? Vergelijk online verschillende woonverzekeringen met elkaar en pas deze toe op je eigen situatie. Zo krijg je advies op maat en zie je direct welke verzekeringen passen bij jouw situatie en hoeveel premie je betaalt. Ook hoef je niet te kiezen voor een woonverzekering, waarmee je bij dezelfde verzekeraar in dezelfde verzekering een opstal- en inboedelverzekering afsluit. Je kunt ook kijken naar het los afsluiten van een opstal- en inboedelverzekering. Op die manier ben je misschien wel voordeliger uit.

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN OFFRINGA HELPEN JE! Lokaal nieuws maandag 12 oktober 2020

EEN PERSOONLIJK INTERIEUR? DE EXPERTS VAN OFFRINGA HELPEN JE!

Heb je plannen om je huis van een make-over te voorzien? Of wordt je nieuwe woning binnenkort opgeleverd? Stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn als er één partij was die je alles uit handen neemt, van het ontwerp tot realisatie? Offringa is die partij.

Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat precies past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. Dit is precies wat een Interior Designer van Offringa voor je doet.

Offringa is aangesloten bij Home Made By een landelijk collectief van de beste vakspecialisten op het gebied van interior design. Home Made By staat voor de mooiste interieurproducten. Van vloeren (pvc-vloeren, laminaat, vinylvloeren en tapijt) en gordijnen (alle type raamdecoratie, van jaloezieën tot vouwgordijnen en shutters) tot aan verf en behang.

PRACHTIGE COLLECTIES: BARN, PARK & LOFT
Home Made By heeft drie prachtige én unieke collecties, Barn, Park en Loft. Deze collecties bestaan uit producten in verschillende categorieën: vloeren, gordijnen, raamdecoratie, verf en behang. De collecties zijn vanaf dit najaar uitgebreid met de categorie meubels. De Home Made By meubelcollectie bestaat uit slim ontworpen meubels die invulling geven aan jouw ware thuis.

PUUR EN TIJDLOOS
Kenmerkend voor Barn, Park en Loft is de pure en tijdloze stijl, die afgestemd wordt op verschillende levensbehoeften. Door een subtiel kleurenspel van aardse tinten en verfijnde, veelal natuurlijke materialen stralen de collecties allure, eenheid en rust uit. Bovendien zijn de collecties samengesteld uit hoogwaardige, betaalbare materialen, die de basis vormen voor een warm en persoonlijk thuis.

Iedere collectie bestaat uit regelmatig wisselende Home Stories: unieke verhalen om in te wonen. Nederlands beste interior designers hebben deze zorgvuldig ontworpen en samengesteld zodat jij jouw eigen stijl of smaak kunt ontdekken.

Het nieuwe woonseizoen is begonnen en in de winkel van Offringa kun je nu de nieuwe collectie met bijbehorende Home Stories bekijken. Kom langs en laat je inspireren door de sfeer en stijl van deze unieke interieurs.

Meer informatie vind je op onze website: Offringa

 

Woning op duurzame wijze inrichten Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Woning op duurzame wijze inrichten

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden gasloos gemaakt. Goed, want het is hoog tijd dat we ons er mee bezig gaan houden. De plastic soep, de opwarming van de aarde en alle producten die we mateloos weggooien zonder te weten waar het vandaan komt, noch waar het eindigt... Kortom: niet alleen woningen moeten gasloos worden. We moeten duurzamer gaan kopen, schoner bouwen, minder verbruiken én daarbij de woning ook duurzaam inrichten.

Duurzaam huis

Je kunt wel een duurzaam interieur nemen, maar de duurzaamheid van de woning zelf is ook heel erg belangrijk. Dat duurzame interieur, zet je bij voorkeur in een net zo duurzame woning. Toch? Is het huis goed geïsoleerd, hoe zit het met de ruimtes die je verwarmt en hoe zit het met jouw energieverbruik? Voor een lage energierekening is het altijd verstandig aan energie vergelijken te doen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Ook met het oog op het milieu is zoiets heel belangrijk; je kunt zo een zo groen mogelijke leverancier zoeken. Ben je van plan te verhuizen en wil je duurzaamheid daarbij in het oog houden? Neem dan eens een kijkje bij nieuwbouwhuizen , die zijn steeds vaker duurzaam geconstrueerd.

Duurzame vloer

Zodra je een nieuwe woning gaat betrekken, of wanneer je gaat verbouwen, kun je een duurzame vloer kiezen. Wat maakt een vloer duurzaam? Voornamelijk het materiaal, en een goede isolatie. Kies voor een natuurlijk materiaal, die bij voorkeur lang meegaat. Denk aan een houten vloer (alleen hout met een keurmerk!), natuursteen, natuurlijk rubber of linoleum. Vind je geen van deze materialen geschikt voor jouw interieur, let dan goed op wat je wel kiest. Laminaat, PVC-vloeren en synthetische vloerbedekkingen zijn vaak minder goede keuzes. Vaak bevat laminaatvloer giftige lijm of formaldehyde. Ook PVC-vloeren bevatten vaak giftige weekmakers en synthetische vloerbedekkingen bevatten gevaarlijke chemische stoffen (en zijn ook nog eens een bron van huisstofmijt). Geen fijn idee natuurlijk, een slechte gezondheid op te kunnen lopen door de vloer waar je dagelijks op loopt.

Natuurlijke verf of behang

Bij het inrichten van je huis is de kans groot dat je gaat verven. De muren, of (tweedehands gekochte) meubels… Verf geeft de ruimte een nieuwe look, maar creëert ook een ongezonde omgeving als je niet de juiste verf gebruikt. Door te kiezen voor natuurlijke verf help je het milieu een handje, maar ook je eigen gezondheid. Je kunt ook kiezen voor natuurlijk behang in plaats van PVC met gevaarlijke weekmakers .

Natuurlijk materiaal

Natuurlijke materialen zijn vaak niet alleen veel kwalitatiever, maar ook veel duurzamer. Ze gaan vaak langer mee en bevatten geen gevaarlijke en giftige stoffen, zoals formaldehyde; een gas dat kanker zou kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten tafel, houten kastjes en een echte wollen deken. Veel beter dan die meubels in elkaar gezet met platen met schadelijke lijm.

Koop tweedehands

Zodra je tweedehands of vintage koopt, geef je een meubel een tweede leven. Dat betekent dat deze nog niet naar het grofvuil gaat en dat je je niet schuldig maakt aan recentelijke CO2-uitstoot voor het maken van het meubel. Plaats eens een post op Facebook als je nog op zoek bent naar een tafel, struin het internet af op plaatsen als Marktplaats of rij naar tweedehands winkels in de buurt. Het is vaak verbazingwekkend wat je daar allemaal kunt vinden. Mooi, origineel én duurzaam op een andere manier.

Lokaal nieuws woensdag 19 augustus 2020

Voorproefje

Wonen in het gezellige en bruisende centrum van Hoofddorp waar het aan niets ontbreekt!
 

Binnenkort worden 46 huurappartementen gebouwd in het centrum van Hoofddorp. Wil je niets missen? Meld je nu dan vast aan als geïnteresseerde en je ontvangt automatisch bericht als de verhuur start! Bezoek onze website theconcourse.nl om gelijk een account aan te maken en je voorkeur aan te geven.

 

Project The Concourse
Project The Concourse wordt gerealiseerd aan de Concourslaan, Tuinweg en het Polderplein. Op deze toplocatie midden in het centrum van Hoofddorp komt een prachtig winkel- wooncomplex. Het complex krijgt vier bouwlagen, die als volgt worden ingericht:

Begane grond: winkelruimten, bergingen voor de appartementen type B, C en D, twee trappenhuizen waarvan één met personenlift die toegang bieden tot de bovenliggende appartementen alsmede twee autoliften op de begane grond naar de parkeeretage op de eerste verdieping.
Eerste verdieping: een ruime parkeeretage voor auto’s en motoren.
Tweede verdieping: 22 appartementen en een gezamenlijke binnentuin. Hier kun je heerlijk genieten van de rust van de groene binnentuin.
Derde verdieping: 24 appartementen met zicht op de gezamenlijke binnentuin.

 

Hoofddorp Winkelstad
The Concourse ligt midden in het winkelcentrum, dat 7 dagen per week geopend is. Alle centrumvoorzieningen zijn op loopafstand te bereiken o.a.: winkels, supermarkten, bioscoop, theater, horecazaken en elke vrijdag is er een weekmarkt om de hoek.

 

Kwaliteit en duurzaamheid
Het complex wordt gasloos en nagenoeg energieneutraal gebouwd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. U kunt genieten van vloerverwarming in de woning, terwijl de energiekosten laag blijven. Door de hoogwaardige bouwkwaliteit en materialen en goede isolatie beschikt u over een energiezuinig en comfortabel appartement. De woningen krijgen een energielabel A++.

 

De appartementen

De appartementen bevinden zich op de tweede en derde verdieping en hebben veel raampartijen. Dat betekent heerlijk veel licht in uw woning!

 

Type A, 32 appartementen met Frans balkonhek. Woonoppervlakte: circa 48 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 950,- p.m.

Via een lange hal is er toegang tot:

Een ruime woonkamer met luxe keuken met inbouwapparatuur 
De slaapkamer.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, wastafel en zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.

Type B, 8 appartementen met balkon en berging op de begane grond. Woonoppervlakte: circa 100 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 1.700,- p.m.

Via een lange hal is er toegang tot:

Een zeer royale woonkamer met luxe hoekkeuken met inbouwapparatuur.
Twee slaapkamers.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, bad, dubbele wastafel.
Separate toiletruimte met zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.

Type C, 4 hoekappartementen met balkon en berging op de begane grond. Woonoppervlakte: circa 116 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 1.900,- p.m.

Via een lange hal is er toegang tot:

Een zeer royale woonkamer met luxe hoekkeuken met inbouwapparatuur. Door de rondingen in de raampartijen heeft het appartement veel licht.
Drie slaapkamers.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, bad, dubbele wastafel.
Separate toiletruimte met zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.

Type D, 2 hoekappartementen met balkon en berging op de begane grond. Woonoppervlakte: circa 63 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 1.125,- p.m.

Via de hal is er toegang tot:

Een ruime woonkamer met luxe hoekkeuken met inbouwapparatuur.
Eén slaapkamer.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, bad, wastafel en zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.

Overige kosten
Naast de huurprijs voor het appartement zijn de volgende additionele maandlasten per appartement van toepassing:

€ 75,- per maand voor één parkeerplaats.
€ 70,- per maand aan voorschot servicekosten (exclusief de kosten voor elektra, water en internet die rechtstreeks voor de huurder komen).

Waarborgsom
Een waarborgsom ter grootte van 2 maanden kale huur.

ONZE UNIEKE WERKWIJZE Lokaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Elk huis vertelt een eigen verhaal. Logisch, want mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Wij van Offringa geloven dat thuis gaat over de mensen die er wonen. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, maken wij ons interieuradvies persoonlijk. Op deze manier ontdekken wij jouw thuisverhaal en creëren jouw ware thuis.

OFFRINGA INTERIEURADVIES
Ons interieuradvies start altijd met een gratis eerste kennismaking, de Design Date. Tijdens deze ontmoeting worden jouw woonwensen, prioriteiten, situatie en stijl in kaart gebracht. Na afloop van een Design Date kan je kiezen uit één van onze drie Design Services:

1. DESIGN ADVIES
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer, gordijnen, verfkleuren en/of raamdecoratie? Onze interior designer gaat samen met jou op zoek naar een uitgebalanceerde combinatie van kleuren en/of materialen die aansluiten bij jouw smaak en stijl. Op basis van jouw gedachten en wensen vormt de interior designer een concreet aankoopadvies.

2. DESIGN PLAN 2D
Ben je op zoek naar een uitgebreider interieuradvies voor een bepaalde ruimte? Dan kun je kiezen voor het Design Plan 2D waarmee je vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek met onze interior designer gaan jullie uitgebreid in op de sfeer en stijl die je wilt creëren. Dit wordt vertaald naar een concreet en visueel tweedimensionaal interieurontwerp inclusief plattegrond en moodboard.

3. DESIGN PLAN 3D
Vind je het lastig om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat? Dan kies je voor een Design Plan 3D. Dit is een compleet interieuradvies waar met behulp van een driedimensionaal ontwerp vooraf een realistisch beeld geschetst wordt van de ruimte, sfeer en stijl van jouw nieuwe inrichting. In het ontwerp worden alle producten, materialen en kleuren samengebracht. Hiermee breng je jouw (toekomstige) huis tot leven.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag in onze winkel. Je kunt ook alvast een Design Date plannen via onze website: www.homemadeby.nl

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies Lokaal nieuws woensdag 05 augustus 2020

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies

Thuis. Daar waar je het leven viert en in stilte geniet. Een plek om samen te komen. En om alleen te zijn. Het cree?ren van een thuis is een zoektocht naar harmonie, de basis van persoonlijk welzijn en geluk. Wij helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

INTERIOR DESIGN

Het cree?ren van een persoonlijk thuis is zoveel meer dan het ophangen van gordijnen of het leggen van een vloer. Want mooie losse keuzes maken nog geen samenhangend geheel. Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Geen kant-en-klare oplossing, maar een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. En dat is precies wat Offringa voor je doet.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, hebben wij Design Date ontwikkeld: ons cadeau voor jou. Design Date is een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met onze Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen ontrafelen we wat het thuisgevoel voor jou betekent en ontdekken we wat jij in je hoofd en hart hebt.

VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

Uit onze ervaring blijkt hoe belangrijk het is dat ons team van vakspecialisten in een vroegtijdig stadium betrokken is bij het maken van de juiste keuzes. Opties voor meer- en minderwerk zijn namelijk mede afhankelijk van hoe de woning wordt ingedeeld en er komt in korte tijd veel informatie op je af. Daarbij helpen we je graag vanaf het begin.

Het is onze missie om mensen te helpen een persoonlijk en leefbaar thuis te maken. Dat doen we niet alleen door interieuradvies te geven, maar ook door het designplan te verwezenlijken. Wij van Offringa hebben naast onze Interior Designer alle vakspecialisten in huis om een vloer te leggen, gordijnen in te meten en op te hangen en de muren te schilderen. Wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste gesprek?

Neem dan contact op.

Waarvoor kun je gebruik maken van schuimbeton? Lokaal nieuws vrijdag 17 juli 2020

Waarvoor kun je gebruik maken van schuimbeton?

Steeds vaker wordt schuimbeton ingezet bij het bouwen van een woning, al kan het ook gebruikt worden als een huis gerenoveerd of verbouwd wordt. In principe is dat helemaal niet vreemd. Schuimbeton heeft namelijk vrij veel voordelen. Zo is het aan de ene kant zeer licht, maar toch ook best sterk. Het is zelfs net zo sterk als normaal beton. Ook heeft het materiaal een lange levensduur, wat onder meer komt doordat het niet aangetast kan worden door schimmel en rot. Wat schuimbeton precies is lees je in dit artikel, maar ook waarvoor het gebruikt kan worden in je woning. 

Wat is schuimbeton?

Veel Nederlanders vinden schuimbeton nog altijd maar een vreemd iets, wat in principe ook wel klopt.  Schuimbeton Haarlem  is namelijk een combinatie van een aantal ingrediënten. De mix bestaat namelijk vaak uit water, fijn zand, schuimmiddel en cement. Ook kunnen nog speciale vulmiddelen gebruikt worden in het mengsel dat schuimbeton is. Als dit allemaal gecombineerd wordt dan krijg je dus schuimbeton. Doordat veel mensen nog niet echt bekend zijn met dit materiaal valt het ook lastig in te schatten hoeveel het zal kosten. Op de vraag  wat kost schuimbeton  valt dus eigenlijk geen antwoord te geven. Het is dan ook beter om een offerte aan te vragen, zo weet je precies wat de prijs zal worden van het klusje.

Schuimbeton als fundering

In een aantal gevallen kan schuimbeton goed gebruikt worden als fundering van een gebouw, maar dit is dus niet altijd mogelijk. Of het ingezet kan worden bij de fundering hangt helemaal af van het gewicht van de woning. Schuimbeton kan namelijk niet de zwaardere constructies dragen. Het kan daarentegen wel gebruikt worden bij de lichte constructies als fundering doordat het relatief vlak is. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt om op verder te bouwen. Dit type beton kan dus een ideaal alternatief zijn voor een fundering op palen. 

Vloer isoleren met schuimbeton

Daarnaast is schuimbeton zonder twijfel zeer geschikt om toe te passen bij het isoleren van een vloer van een huis. Over het algemeen is dit zelfs één van de beste opties bij vloerisolatie. Dit komt doordat je door vloeren te isoleren met schuimbeton in principe meerdere vliegen in één klap slaat. Met dit materiaal zorg je er namelijk voor dat de temperatuur in je woning aangenamer is, dus je wooncomfort zal stijgen. Daarnaast zul je natuurlijk ook energie besparen, terwijl je ook het vocht beter uit je huis houdt.

Kruipruimte isoleren met schuimbeton

Je  kruipruimte isoleren  met schuimbeton is tevens mogelijk. Dit is aan te raden omdat in kruipruimtes meestal teveel vocht zit, wat kan leiden tot waterschade en schimmel. Dat zijn natuurlijk gevolgen die je liever niet ondervindt. Wees deze problemen dan ook voor door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton. Met behulp van dit materiaal zul je hoe dan ook geen last meer hebben van vocht, terwijl schimmel dus ook verleden tijd is. Schuimbeton heeft namelijk een vochtwerende kwaliteit, dit zorgt ervoor dat het vocht onder je huis blijft.

Drie voordelen van een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

Drie voordelen van een nieuwbouwwoning

Waar sommige huizenkopers heel zeker weten dat ze een nieuwbouwhuis willen of juist een bestaande woning, is deze keuze voor anderen minder vanzelfsprekend. Sommige mensen zweren bij de sfeer van een oudere woning, terwijl anderen het prettig vinden dat alles nieuw is en ze zelfs kunnen meebeslissen met de bouw. Dit zijn drie voorname voordelen van een nieuwbouwwoning.

Naar jouw wensen

De verkoop van nieuwbouwhuizen is vorig jaar afgenomen , maar toch zijn er veel redenen om voor een nieuwe woning te kiezen. Wanneer er een nieuwbouwhuis gebouwd wordt, kun je zelf meepraten over het ontwerp, kiezen voor extra opties in de vorm van meerwerk en bijvoorbeeld een andere indeling kiezen. Hierdoor kun je op veel verschillende manieren van een nieuwbouwwoning echt ‘jouw huis’ maken. In een bestaande woning kun je dit ook achteraf doen door te verbouwen, maar dit kost veel geld dat je doorgaans niet meegefinancierd krijgt in de hypotheek. In een nieuwbouwwoning kun je bijvoorbeeld zelf de keuken, badkamer en het sanitair uitzoeken. Ook kun je kiezen voor opties als een aanbouw, opbouw, dakkapel of een erker. Door te overleggen met de uitvoerder kun je ook andere persoonlijke woonwensen laten uitvoeren. Hoeveel maatwerk er mogelijk is, verschilt per project en per woning. Ook moet je hier vaak extra voor betalen, maar is het bij veel hypotheekverstrekkers mogelijk om deze kosten mee te laten financieren. Wanneer je een nieuwbouwwoning gaat huren valt er uiteraard minder te kiezen, maar profiteer je bij oplevering doorgaans wel van een compleet ingerichte badkamer en een keuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

Duurzame nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning is vrijwel altijd vele malen duurzamer gebouwd dan oudere woningen. Nieuwbouw belast het milieu vaak minder en zorgt daarnaast voor een geringere uitstoot van CO2. Dit is onder andere te danken aan een uitstekende isolatie en het gebruik van duurzame technieken om je woning van warmte en stroom te voorzien. Ook kiezen steeds meer bouwbedrijven voor duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout. Wanneer je veel waarde hecht aan duurzaamheid kun je jouw nieuwe woning ook mooi duurzaam inrichten . Goede isolatie zorgt niet alleen voor een kleinere impact op het milieu, maar geeft ook veel wooncomfort. Het huis beschermt je uitstekend tegen warmte of kou en je stookkosten blijven lekker laag. Ook zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf.

Helemaal fris en nieuw

Het huis waarin je gaat wonen heeft geen gebreken wanneer je dit helemaal nieuw aanschaft. Jij bent de eerste die een bad neemt, de keuken gebruikt of het toilet doorspoelt. Hierdoor hoef je niet eerst uitgebreid aan de slag met schoonmaakmiddelen voordat je in het huis gaat wonen. Uiteraard is het wel verstandig om even stof af te nemen na de oplevering. Een ander pluspunt is dat je bespaart op de onderhoudskosten. Je kunt de woning direct betrekken en hoeft alleen nog maar je spullen te verhuizen, een inboedelverzekering en andere woonverzekeringen af te sluiten en je energieleverancier op de hoogte te stellen.

Wat te regelen na oplevering van je huis? Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Wat te regelen na oplevering van je huis?

Na maanden van bouw is het grote moment eindelijk aangebroken: de oplevering. Je woning is helemaal klaar om te betrekken, toch? Je moet wel nog even schoonmaken, schilderen en verhuizen. Zorg ervoor dat je deze drie zaken direct regelt na de oplevering, zodat je snel jouw nieuwe woning kunt betrekken.

Meld gebreken zo snel mogelijk

Na de oplevering van een nieuwbouwwoning is bijna nooit alles direct perfect. Na de oplevering zijn er vaak nog enkele gebreken, oftewel opleverpunten. Denk hierbij aan beschadigingen aan deuren of kozijnen, technische mankementen of schilderwerk waar je niet helemaal tevreden mee bent. De aannemer of bouwer is verplicht om deze gebreken op te lossen binnen drie maanden na de oplevering. Tijdens de oplevering noteer je gebreken tijdens de inspectieronde. Als je zelf weinig verstand hebt van woningbouw valt het aan te raden om een deskundige mee te nemen naar de oplevering, zodat deze met een professionele blik naar de woning kijkt en je op bepaalde punten kan adviseren.

Houd rekening met bouwvocht

In eerste instantie klinkt het onwaarschijnlijk, maar een nieuwbouwhuis bevat veel vocht . Gemiddeld zo'n vier- tot vijfduizend liter. Dit komt doordat vers gestort beton veel water bevat en de constructie bloot heeft gestaan aan de elementen tijdens de bouw. Nadat de woning af is duurt het tot twee jaar totdat al het vocht uit het huis verdwenen is. De oppervlakte is doorgaans na een paar weken droog, maar in de muren zit wel nog veel vocht. Dit wil niet zeggen dat je een jaar moet wachten voordat je de woning in kunt richten, maar wel is het verstandig om enkele weken te wachten totdat je de schilder belt. In de zomer kan dit vaak sneller dan in de winter. Vraag altijd aan de schilder of deze de muren droog genoeg vindt. Je wil natuurlijk niet dat de verse verflaag al snel gaat loslaten.

Regel alle contracten voor gas, licht en internet

Wanneer je eindelijk je intrek neemt in je nieuwe stulpje, wil je natuurlijk direct beschikking hebben over gas, water en licht. Normaliter heeft de aannemer al gezorgd voor de nodige aansluitingen op het elektriciteits-, gas- en telecomnetwerk. Vervolgens kun je zelf de benodigde contracten afsluiten voor gas/elektriciteit en internet/tv/telefoon. Wil je dat alles vanaf de opleverdatum al werkt? Regel dit dan uiterlijk twee weken van tevoren. Neem de tijd om diverse aanbieders te vergelijken en zo de beste prijs te betalen voor deze vaste lasten. Door internet vergelijken zie je bijvoorbeeld direct waar je de beste voorwaarden krijgt tegen het laagste tarief. Heb jij al contracten lopen in je huidige woning? Controleer dan eerst de opzegtermijn voordat je besluit om over te stappen. Regel ook direct alle benodigde woonverzekeringen .

Het mooie van nieuwbouw Lokaal nieuws woensdag 03 juni 2020

Het mooie van nieuwbouw

Waar in het verleden nieuwbouw nog wel eens een negatieve bijklank had, is het nu onverminderd populair. Vanwege prijs, duurzaamheid, ruimte en nog meer voordelen zijn nieuwbouwwoningen en -wijken in trek anno 2020. Wie nog verder kijkt, ontdekt een bepaalde schoonheid in een kersvers opgeleverde en zojuist betrokken nieuwbouwwijk.

Langetermijnplanning

De bewoners van een spiksplinternieuwe woning hebben het goed voor elkaar. Zij hebben altijd parkeerplek (soms op hun eigen grond), betalen zich niet scheel aan grondwaarde en creëren samen een gezellige smeltkroes van jong geluk. Ze kozen voor een betaalbare, duurzame woning die van alles voorzien is. Hypersnelle wifi, groene energie via de zonnepanelen , een hybride of elektrische gezinswagen voor de deur en alle voorzieningen in de buurt, want ook ondernemers weten de weg naar de nieuwbouwwijk tegenwoordig te vinden. De supermarkt, huisarts, nagelstudio en het tuincentrum zitten om de hoek. De bewoners hebben de eeuwige zucht naar 'krakkemikkig doch pittoresk' en 'uniek' in de binnenstad verruild voor een praktische langetermijnplanning. En dat straalt de buurt uit.

Tot leven

Zouden er vanaf het moment van het leggen van de eerste funderingen tot aan de huidige, bewoonde situatie elke dag foto's gemaakt zijn, dan konden we in een notendop zien hoe snel een braakliggend stuk grond tot leven kan komen. Wellicht is er in het begin weinig begroeiing, maar het Vondelpark hebben ze ook ooit aan moeten leggen. Aken en Keulen zijn ook niet op een dag gebouwd, is een andere rake typering. Net opgeleverd zit er natuurlijk nog weinig leven in de wijk, maar binnen een paar maanden is dat anders.

Alles ver weg en toch dichtbij

In de nieuwbouwwijken van de Haarlemmermeer is te zien en te beleven hoe de tevredenheid overheerst. Luchthaven Schiphol en de binnenstad van Haarlem liggen op veilige, gepaste afstand, en tóch dichtbij. Terwijl je je na vijf minuutjes fietsen midden in de natuur bevindt. Na verloop van tijd worden de kleine takjes die nu nog uit de grond steken, grote fruitbomen en een niet te negeren bijkomstigheid is dat de woningen stiekem in waarde stijgen. De veelal jonge gezinnen met kinderen die in veiligheid een prioriteit stellen, geven kleur aan de wijk. Het prille geluk spat ervan af.

Touwtje

Want relatief veilig is het er. Verkeersdrempels, brede stoepen, ruime (speel)tuinen, hier kunnen kinderen zorgeloos opgroeien. Ze hoeven hun voetbal niet bij elke naderende auto op te rapen. En vanuit de voortuintjes kijken de ouders ontspannen toe en bespreken met elkaar het weer, de vorderingen van hun kroost op school en de op handen zijnde buurtbarbecue. De sociale controle is voldoende, maar niet verstikkend aanwezig. Dit is de wijk van het kopje suiker lenen en het touwtje uit de brievenbus. Dit is de nieuwbouwwijk .

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden