Actueel

Nieuws

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?

Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren. 

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente Lokaal nieuws woensdag 03 mei 2023

Variabele hypotheekrente hoger dan 30 jaar vaste rente

Afgelopen tijd is de variabele rente omhoog geschoten, terwijl de vaste rente lijkt te stabiliseren. Intussen ligt de gemiddelde variabele rente zelfs hoger dan de gemiddelde 30 jaar vaste hypotheekrente. Dit heeft alles te maken met het beleid van Centrale Banken als de ECB. Mogelijk voert de ECB deze week een verdere verhoging door, wat invloed heeft op zowel de spaarrente als de (variabele) hypotheekrente. 

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen? Lokaal nieuws woensdag 19 april 2023

Wat als ik mijn overbruggingskrediet niet terug kan betalen?

Het aanbod te koop staande woningen neemt weer langzaam toe. Ben jij je droomhuis tegen gekomen, maar staat je huidige woning nog niet te koop? In sommige gevallen kan het overbruggingskrediet uitkomst bieden. Er kleven echter ook nadelen aan dit krediet. Let zeker in een afkoelende markt ook op de risico’s.

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee Lokaal nieuws woensdag 05 april 2023

Berekenen maximale hypotheek? Dit inkomen telt mee

Jouw inkomen bepaalt voor een groot deel wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Voorwaarde is dat dit inkomen bestendig moet zijn. Verdien jij als hobbyfotograaf zo nu en dan wat bij? Dan wordt dit niet als inkomen meegerekend. Zelfs sommige regelingen die je met je werkgever hebt getroffen tellen niet mee. We zetten op een rij welk inkomen wel of niet onder de norm valt bij het berekenen van de maximale hypotheek. 

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten Lokaal nieuws woensdag 22 maart 2023

Ziekteverzuim richting record. Dit zijn jouw rechten en plichten

Het ziekteverzuim onder werknemers blijft stijgen. Een van de oorzaken is het griepseizoen, maar ook de hoge werkdruk speelt een grote rol. Als werknemer heb je, ook als je ziek bent, rechten en plichten. Wat moet je doen en waar kun je op rekenen als je voor een korte of langere tijd ziek bent? 

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk Lokaal nieuws woensdag 08 maart 2023

Tijdelijk twee woningen gehad? Dubbele hypotheekrenteaftrek mogelijk

Hypotheekrente aftrekken mag bij de belastingaangifte alleen voor de woning die je zelf als hoofdverblijf gebruikt. De zogenoemde verkoopregeling is een uitzondering op de regel. Deze regeling geldt wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, terwijl de oude nog te koop staat. In die situatie mag je voor beide woningen hypotheekrente aftrekken. Let wel goed op de regels die Belastingdienst hierbij stelt.

Bouwaansluiting en bouwplaatsinrichting zelf regelen? Of laat u het over aan de specialisten? Lokaal nieuws donderdag 02 maart 2023

Bouwaansluiting en bouwplaatsinrichting zelf regelen? Of laat u het over aan de specialisten?

Als u een nieuwbouwproject start, dan wilt u zeker zijn dat uw bouwplaatsinstallatie op tijd klaar is. Helaas loopt de wachttijd op een grootverbruikaansluiting steeds verder op. Maar wachten op de juiste aansluiting is vaak geen optie. Om kosten en wachttijden te beperken, kunt u gebruik maken van de RECO Bouwstroom Service. Door de aanvraagprocedure aan onze specialisten uitbesteden wordt alles op maat voor u geregeld. We berekenen wat u nodig heeft, vragen de bouwaansluiting voor u aan en plaatsen hoofdverdeelkasten en watermeterputten. Met jaarlijks ruim 100 grote bouwprojecten is RECO uw specialist in bouwstroom aanvragen. 

 

Bouwaansluiting aanvragen: hoe gaat het in zijn werk? 

Onze materieeladviseurs en monteurs zorgen ervoor dat uw tijdelijke aansluiting in orde is door: 

 

• Het berekenen van de grootte van de bouwaansluiting die nodig is voor uw project; 

 

• Het aanvragen van tijdelijke aansluitingen voor elektriciteit, water, data, afvoer en warmte; 

 

• Het plaatsen van een bouwmeterkast en watermeterputten om de meters te huisvesten; 

 

• Het installeren van bouwplaatsinstallaties om ervoor te zorgen dat de voorzieningen overal beschikbaar zijn; 

 

• Het uitbreiden van de bouwplaatsinstallatie projectmatig naarmate de bouw vordert. 

 

Een partner gespecialiseerd in het aanvragen van bouwaansluitingen 

Tijdens het regelen van de bouwplaatsinstallatie ligt momenteel de grootste uitdaging op het gebied van het regelen van de juiste bouwaansluiting. Aangezien we als partner in materieel dagelijks betrokken zijn bij 1.500 bouwplaatsen, hebben we ons gespecialiseerd in het aanvraagproces. We onderhouden nauw contact met de nutsbedrijven en zijn continu betrokken bij lopende aanvragen. Dit stelt ons in staat om de aanvraagprocedures uit handen te nemen voor onze opdrachtgevers en effectief te communiceren met de nutsbeheerders. Als opdrachtgever heeft u slechts één aanspreekpunt en hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanvraagproces en de verschillende nutsbeheerders. 

 

Kies een duurzaam alternatief wanneer uw bouwaansluiting (nog) niet mogelijk is 

Aansluiting nog niet gereed en toch starten met bouwen? Daar heeft RECO een duurzame oplossing voor. Door een hybride aggregaat in te zetten kunt u direct uw bouwplaats voorzien van een duurzame stroomvoorziening. Met deze opstelling bespaart u al snel tot 80 % op brandstof en reduceert u uw CO 2 -uitstoot.  
 

Heeft u wel een aansluiting maar niet met genoeg vermogen? Dan is netverzwaring met een batterijcontainer een goede oplossing. De batterijcontainer levert dan extra stroom tijdens piekmomenten zodat u geen grotere aansluiting nodig heeft. Daalt de stroomvraag onder het vermogen van de tijdelijke aansluiting? Dan wordt alle reststroom weer opgeslagen in de batterijcontainer tot deze weer volledig opgeladen is. 

 

RECO uw partner in het aanvragen van bouwaansluitingen 

Als u overweegt om niet alleen bouwstroom aan te vragen, maar ook de complete bouwplaatsinrichting uit te besteden aan een specialist van RECO, nodigen we u graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek over uw project. Samen zorgen we ervoor dat uw project succesvol wordt! 

 

Met overwaarde je woning toekomstproof maken Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Met overwaarde je woning toekomstproof maken

Wil jij op je oude dag in je huidige woning blijven wonen? Onderneem al actie als je nog vief en kwiek bent. Het aanpassen van je woning wordt vaak lastiger naarmate je ouder wordt, terwijl de behoefte juist dan toeneemt. Ook zonder veel spaargeld heb je als woningbezitter mogelijkheden om je woning levensloopbestendig te maken. 

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte Lokaal nieuws woensdag 08 februari 2023

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte

Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Nieuw huis gekocht in Haarlemmermeer? Zo tover jij je nieuwe woning om tot droomhuis! Lokaal nieuws woensdag 04 januari 2023

Nieuw huis gekocht in Haarlemmermeer? Zo tover jij je nieuwe woning om tot droomhuis!

Heb je eindelijk je ideale woonhuis gevonden in het prachtige Haarlemmermeer? Dan is het nu tijd om te bedenken hoe je hier je droomhuis van gaat maken. Want je wilt natuurlijk nog wel je eigen finishing touch toevoegen om het helemaal eigen te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van enkel een nieuw behang op de muur tot een volledige renovatie van de badkamer en de keuken. Wat je ook gaat doen, elke verbouwing begint bij een goed plan van aanpak. Daarom vertellen we je in dit artikel precies hoe jij je verbouwing het beste aan kunt pakken!

 

1. Maak een moodboard

Hoe graag je ook direct aan de slag wilt gaan, is het toch aan te raden om te starten met een goede planning. Begin dan ook echt bij het begin: wat wil je allemaal gaan doen? Heb je een moodboard gemaakt van hoe je wilt dat jouw huis eruit gaat zien? Dit is handig, want zo kun je direct zien of jouw visie ook echt werkt of dat je bepaalde elementen beter kunt schrappen omdat het niet past bij de rest van je interieurwensen. Kies een kleurenpalet dat werkt en zorgt voor rust in je huis. Wat ook handig is, is dat je met een moodboard je visie makkelijker met anderen kunt delen. Want foto’s zijn duidelijker dan woorden. Je kunt een moodboard maken op een app zoals Pinterest, of ouderwets aan de slag gaan met knipsels uit je favoriete woonmagazine!

 

2. Maak een planning en stel je budget op

Nu je weet wat er allemaal moet gebeuren om jouw droomhuis in Haarlemmermeer af te maken, kun je de werkzaamheden gaan plannen. Zo weet je wanneer je welke materialen in huis moet halen, op welke dagen je aan de slag kunt gaan en vooral: wanneer je hulp moet inschakelen. Ook moet je natuurlijk even nagaan of al je wensen waargemaakt kunnen worden met het budget dat jij tot je beschikking hebt. Ga echt goed na wat alles bij elkaar zal gaan kosten, van kleine tripjes naar de bouwmarkt voor onderdelen tot het inhuren van experts. Anders zul je er halverwege achter komen dat het geld er iets te snel uitvliegt! Je kunt nu ook nog even de tijd nemen om de meest betaalbare alternatieven uit te zoeken, want in de chaos van een verbouwing kies je hoogstwaarschijnlijk liever voor een makkelijk of snel alternatief zonder na te denken bij de extra kosten die je hiermee op de hals haalt.

 

3. Regel hulptroepen en zorg voor de nodige apparatuur

Verbouwen hoef je lang niet altijd alleen te doen. Alles dat je zelf kunt doen, bespaart natuurlijk in je portemonnee. Maar je kunt wel de hulp inschakelen van vrienden of familie: zij helpen je vaak graag en je hoeft ze er enkel een kop koffie en een lekkere lunch voor terug te geven. Sommige klussen kun je - als je er zelf geen verstand van hebt - beter uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van je electa of het stucen van een muur. 

 

Zorg ook dat je alle middelen die je nodig hebt, gereed hebt staan. Dit kan gereedschap zijn voor tijdens de verbouwing, maar het kan dan ook gaan om bijvoorbeeld een goederenlift om tijdens je verhuizing alles naar boven te brengen, want een grote inbouwkast past niet altijd door je draaitrap. Veel groot gereedschap kun je bij de bouwmarkt of bij een leverancier huren. In plaats van kopen, kun je zo’n goederenlift huren voor een dag. Dat scheelt je een hoop!

 

Hopelijk ben je nu goed geïnformeerd en kun je snel beginnen met het bouwen van jouw droomhuis! 

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden