Actueel

Nieuws

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Hoe kun je goed trainen vanuit je nieuwe huis? Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Hoe kun je goed trainen vanuit je nieuwe huis?

Door de pandemie van het coronavirus zijn sportscholen gesloten, waardoor we allemaal onze trainingsplannen moeten aanpassen. Hierdoor hebben we allemaal creatieve manieren gevonden om alsnog goed onze workouts te kunnen doen. Vaak doen we dit tegenwoordig vanuit onze eigen huis, wat natuurlijk wel wat uitdagingen biedt. Zo is de kans groot dat je apparatuur aan moet schaffen, wat uiteraard relatief duur is. Daarnaast zul je ook niet altijd motivatie hebben om de trainingen thuis uit te voeren. Wil je alsnog de workouts doen vanuit je eigen nieuwe woning in Haarlemmermeer? Dit artikel zal je hier dan bij helpen!

Welke basisopstelling heb je nodig voor een effectieve training?

Voor een kale thuisgymnastiekopstelling, moet je ervoor zorgen dat je voldoende bewegingsruimte hebt, dus idealiter minstens 1 tot 2 meter ruimte waar je je ledematen helemaal kunt strekken. Ben je geïnteresseerd in het volgen van virtuele lessen? Waarschijnlijk heb je dan nog net wat meer ruimte nodig om de oefeningen te kunnen doen, terwijl je zo ook nog eens de trainer goed in de gaten kunt houden op een beeldscherm. Daarnaast kan een zachte ondergrond ook helpen, bijvoorbeeld een yoga mat. Daarnaast kan het slim zijn om apparatuur aan te schaffen, zoals een dumbbell set . Dit hoeft in principe niet beslist, je kunt immers ook je eigen lichaamsgewicht inzetten bij de oefeningen. Toch kan dit na een tijdje saai worden, terwijl het ook zou kunnen dat je zo je plateau bereikt. Je zult dan dus alsnog bijvoorbeeld halterschijven moeten kopen.

Waar moet je op letten om letsel te voorkomen?

Over het algemeen moet je vooral op je fitnessniveau letten. Als je een persoonlijke les volgt, kan de instructeur je zien en de oefeningen aanpassen op basis van je fitnessniveau, maar dit is niet het geval in je eigen huis. Als je thuis traint heb je immers niet dat niveau van coaching, het is dus van belang om veilig te fitnessen. Alsnog zul je wel jezelf moeten uitdagen. Het is daarom slim om een app te vinden die geschikt is voor je fitnessniveau maar alsnog wel een uitdaging vormt. Daarom wordt aangeraden om te beginnen met lichtere gewichten. Mogelijk merk je na een tijdje dat je dit niveau ontgroeid bent, dus je kunt dan wat zwaardere gewichten pakken bij de oefeningen.

Hoe weet je of je vorm correct is?

Daarnaast is het ook van belang om een correcte vorm aan te nemen bij de oefeningen, hierdoor kun je namelijk ook letsel voorkomen. Dit zorgt er bovendien voor dat je optimaal profiteert van de workout. Het is daarom verstandig om je oefeningen te doen voor een spiegel. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan je mobiele telefoon door bijvoorbeeld je training te filmen, al kun je hiervoor ook de selfie camera gebruiken waardoor je constant je vorm kunt controleren. Eventueel zou je ook de hulp van een virtuele coach kunnen inschakelen. Stuur hem of haar een video van je workout om te checken of je inderdaad de juiste vorm gebruikt.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

 

 

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 10 maart 2021

Hypotheek oversluiten blijft booming door lage hypotheekrente

Vooral door het oversluiten van hypotheken draait de hypotheekmarkt nog steeds op volle toeren. Dit blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In februari zijn er ruim tien procent meer hypotheekaanvragen gedaan dan in dezelfde maand in 2020. Het gaat om ongeveer 45.000 aanvragen. Het hypotheek oversluiten blijft populair door de extreem lage hypotheekrente, doorstromers zijn minder vertegenwoordigd.

Ongeveer een derde (13.000) van de hypotheekaanvragen zijn gedaan door oversluiters. In februari 2020 lag de gemiddelde hypotheeksom van deze groep nog op €234.000. Afgelopen februari is dit met 7,1 procent gestegen naar €252.000. Huiseigenaren kozen bij het hypotheek oversluiten relatief vaak voor een rentevaste periode van 20 jaar. Dit zijn de laagste hypotheekrentes op dit moment: 

Een energiezuinig huis bouwen, dat doe je met deze tips Lokaal nieuws donderdag 25 februari 2021

Een energiezuinig huis bouwen, dat doe je met deze tips

De kans is natuurlijk groot dat je zo weinig mogelijk wilt betalen voor je energieverbruik. Hier kun je op een paar manieren voor zorgen. Zo zou je je aan kunnen sluiten bij een energiecollectief , zo zou je ervoor kunnen zorgen dat je kunt besparen op je energierekening. Op Easyswitch energie vergelijken is ook zeker een aanrader, hierdoor kun je natuurlijk een goedkoper contract afsluiten. Een andere goede manier is het bouwen van een energiezuinig huis. Met de onderstaande vijf tips zul je dit zeker voor elkaar kunnen krijgen bij een nieuwbouwwoning.

Juiste ontwerp

Het ontwerp van je nieuwe woning is zeker van belang. Zo is het niet aan te raden om voor een heel modern design te gaan, dit is namelijk niet echt energiezuinig. Ook moet je ervoor kiezen om geen dakkappellen in je ontwerp te gebruiken. Hierdoor zul je immers minder ruimte hebben om zonnepanelen te plaatsen op het dak van je huis. Bij het kiezen voor het juiste design moet je dus op veel verschillende factoren anticiperen. Een ander voorbeeld hiervan is dat een garagedeur nooit helemaal luchtdicht zal afsluiten, dus dit is ook zeker niet energiezuinig helaas.

Juiste kunststofmateriaal en glas

Ook moet je rekening houden met het materiaal van de kozijnen. De kroon hierbij gaat natuurlijk naar pvc of kunststof. Je kunt in principe voor hout kiezen, maar dit heeft als nadeel dat het veel onderhoud nodig heeft. Pvc hoef je juist zo goed als niet te onderhouden, je zult het alleen af en toe moeten reinigen. Natuurlijk is het ook van belang om het juiste glastype te kiezen, dit is zelfs essentieel. Je moet daarom zonder twijfel kiezen voor een isolerend dubbelglas dat bestand is tegen verhitting. Hierdoor zal je woning energiezuiniger zijn.

Juiste isolatiemateriaal en dikte

Als je een energiezuinig woning wilt bouwen dan is de isolatie natuurlijk ontzettend belangrijk. Door te kiezen voor een isolerend dubbelglas zul je hier al rekening mee houden, maar ook de muren, de vloer en het dak moet bijvoorbeeld geïsoleerd worden. Hierbij moet je gebruik maken van een isolatiemateriaal, waarvan er diverse samenstellingen zijn. Deze worden opgedeeld in twee belangrijke categorieën. De eerste groep bestaat uit de scheikundig samengestelde materialen, terwijl de tweede groep de natuurlijk samengestelde materialen zijn. Naast het juiste materiaal is ook zeker de dikte hiervan van belang om je nieuwe huis optimaal te kunnen isoleren.

Juiste techniek

Daarnaast moet je ook zeker voor de juiste energiezuinige technieken. Hierbij zou je onder andere gebruik kunnen maken van een warmtepomp. Dit is zowel heel goed als energiezuinig. Hierbij kun je kiezen voor diverse soorten, voorbeelden hiervan zijn lucht-water, lucht-lucht en thermische warmtepompen. Dit zijn technieken waarmee je de nodige energie zelf kunt opwekken. Daarnaast moet je natuurlijk ook denken aan de zonnepanelen. Hiermee kun je ook zelf energie opwekken vanuit het zonlicht. Je kunt de zonnepanelen natuurlijk laten plaatsen op het dak van je nieuwbouwwoning , maar ze kunnen tevens geplaatst worden op het dak van je schuur of garage.

Juiste afwerking

Bij de afwerking van je nieuwe huis moet je ook zeker denken aan energiezuinigheid. Dit doe je met energiezuinige toestellen . Zo is het niet bepaald verstandig om een mooie regendouche te plaatsen in de badkamer. Dit is een enorme energieverslinder, net zoals de kranen waar direct kokend water uitkomt. Alhoewel dit zeker handig is, is het zeker niet goed voor je energieverbruik. Het plaatsen van meerdere ovens in de keuken is bijvoorbeeld ook niet een goed idee als je zo weinig mogelijk energie wilt gebruiken. Het is juist een stuk beter om te kiezen voor de energiezuinige apparaten.

Stijging hypotheekrente in het verschiet? Lokaal nieuws woensdag 24 februari 2021

Stijging hypotheekrente in het verschiet?

In de afgelopen weken hebben diverse geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Alleen dat is al nieuws in een tijd waarin de hypotheekrentes vooral dalen. Bij de sporadische verhogingen gaat het vooral om hypotheken met een rentetermijn van 10 jaar en langer. Gaan we afscheid nemen van de historisch lage hypotheekrentes of is het daar nog te vroeg voor?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van  HMB - Adinda Verhoeff helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT

Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van  HMB - Adinda Verhoeff ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

WAAR VOEL JIJ JE THUIS? Lokaal nieuws maandag 18 januari 2021

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

WAAR VOEL JIJ JE THUIS?

Thuis. Dé plek waar je kunt genieten met anderen, waar jij je comfortabel voelt en jezelf kunt zijn. Onze woonstijlen Barn, Park en Loft karakteriseren zich met een unieke sfeer. Landelijk, luxe of industrieel; in welke woonstijl voel jij je thuis? Wij van Offringa helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

WOONSTIJL BARN

Deze landelijke woonstijl benadrukt een leven ver weg van de drukke stad, waar je tot rust komt en geniet van een eerlijk en bewust leven. Na een lange wandeling door weer en wind is het fijn thuiskomen in het robuuste, nonchalante interieur. Ontspan en verdrijf de alledaagse drukte met woonstijl Barn. De verschillende materialen zorgen voor een nonchalante uitstraling, denk hierbij aan linnen, katoen, wol en sisal. Door het gebruik van natuurlijke producten wordt ook hier de natuur weer doorgevoerd in het interieur.

WOONSTIJL PARK

Een huis dat pronkt en trots is op zijn voorkomen. Luxe woonstijl Park brengt een ode aan ons cultureel erfgoed met als inspiratiebron de Hollandse historie. Het interieur is rijk en uitnodigend. Er zal niks ontbreken aan dit interieur door de verschillende kleuren, materialen en structuren. Glanzende materialen met een rijke structuur benadrukken de luxe sfeer in het interieur. Geniet van het leven met luxe woonstijl Park.

WOONSTIJL LOFT


Industriële woonstijl Loft staat voor nuchter, recht door zee en zonder te veel afleiding. Door de industriële, eigenzinnige en persoonlijke ruimte voelt elke creatieveling zich hier thuis. Stoere structuren in gestileerde vormen zijn een speels geheel in het interieur. Eerlijke materialen – zoals beton, steen en metaal – vormen de basis van de ruimtes die in elkaar overlopen en objecten individuele aandacht krijgen. Kom hier om te ontspannen en geniet van de ruimte om je heen met woonstijl Loft.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, heeft Home Made By Design Date ontwikkeld, een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met een Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen met de interior designer van Offringa ontrafel je wat het thuisgevoel voor jou betekent. Benieuwd welke woonstijl – landelijk Barn, luxe Park of industrieel Loft – bij jou past? Kom erachter.

 

 

Het jaar van verbouwers en oversluiters Lokaal nieuws woensdag 13 januari 2021

Het jaar van verbouwers en oversluiters


In het ‘coronajaar' 2020 is de hypotheek een buitenbeentje. In plaats van stagnatie en haperingen werd record op record gestapeld. Van de extreem lage rentestand tot een ongekend hoge gemiddelde huizenprijs. Niet eerder hebben zoveel mensen besloten hun huis te verbouwen of de hypotheek over te sluiten. Hypotheken Data Netwerk (HDN) rapporteerde voor het eerst meer dan een half miljoen hypotheekaanvragen in één jaar.

Aan het begin van de coronacrisis werd een dip op de hypotheekmarkt verwacht. Niets was minder waar. In totaal werd een bedrag van ruim 136 miljard euro aan hypotheken aangevraagd. Daarnaast is het ‘topjaar’ 2019 overtroffen met 24,5 procent meer hypotheekaanvragen. 

Verhuizen naar een gasloos huis Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Verhuizen naar een gasloos huis


Uiterlijk in 2050 moeten alle woningen in Nederland aardgasvrij zijn . Dat is nodig om klimaatverandering tegen te gaan. Dat betekent dat we onze woningen op een andere, duurzame manier gaan verwarmen. Gelukkig kan nieuwbouw redelijk makkelijk aardgasloos gemaakt worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om een woning duurzaam te verwarmen.

Warmtepomp

Een groot deel van alle huizen in Nederland zal verwarmd worden met behulp van een warmtepomp. Er zijn verschillende warmtepompen beschikbaar. Zo is er de hybride warmtepomp, die wordt aangesloten op een hr-ketel. Bij een volledig elektrische warmtepomp is er geen ketel op gas meer nodig. Deze ketel haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Vervolgens wordt deze warmte omgezet in bruikbare warmte voor het huis. Mensen moeten wel rekening houden met een stijging van het elektriciteitsverbruik van ongeveer 50-100 euro per maand. Daar staat wel tegenover dat het gasverbruik daalt. Het is verstandig om een hybride warmtepomp te combineren met zonnepanelen of een groene te energieleverancier kiezen. Door middel van energie vergelijken kan de woningeigenaar duurzame energiecontracten vergelijken.

Zonneboiler

Woningeigenaren die een compleet energieneutrale oplossing willen, kunnen een warmtepomp combineren met een zonneboiler. Een warmtepomp en een zonneboiler zijn allebei zeer geschikt om warm water op te wekken. Hierdoor vullen ze elkaar perfect aan. Een zonneboiler zorgt ervoor dat het kraanwater op een duurzame manier wordt verwarmd. Via zonnecollectoren vangt deze installatie het zonlicht op om het water in het voorraadvat te verwarmen. Zonneboilers werken, zoals de naam al doet vermoeden, alleen als de zon schijnt. In de winter kan de warmtepomp het stokje dan overnemen, zodat bewoners een letterlijke koude douche bespaard blijft.

Pelletkachel of biomassaketel

Ook met een pelletkachel of biomassaketel kunnen bewoners hun woning zonder aardgas verwarmen. Een pelletkachel verbrandt houtpellets: dat zijn geperste houtkorrels. De kachel verwarmt alleen de ruimte waarin hij staat. Meestal is dit de woonkamer. Met een biomassaketel kunnen de bewoners het hele huis verwarmen. Daarnaast zorgt deze voor warm water in de keuken en douche. De biomassaketel werkt hetzelfde als een hr-ketel, maar dan op hout in plaats van op aardgas. Of dit heel milieuvriendelijk is, is onderwerp van discussie.

Warmtenet

Als de woning onder een nieuwbouwproject valt of het wordt gebouwd in een nieuwe wijk, dan bestaat de kans dat deze wordt aangesloten op een warmtenet. Een warmtenet, ook wel stadsverwarming genoemd, is een ondergronds buizenstelsel met warm water. Hiermee worden huizen en andere gebouwen verwarmd. In de gemeente Haarlemmermeer zijn momenteel nog geen warmtenetten aanwezig, maar in Alkmaar en Heerhugowaard bijvoorbeeld wel. Warmtenetten zijn een goed alternatief voor aardgas. Waarschijnlijk wordt 60 procent van de bestaande woningbouw in de toekomst collectief (dus op een groot of klein warmtenet) aangesloten.

Het mooie van nieuwbouw Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Het mooie van nieuwbouw

Waar in het verleden nieuwbouw nog wel eens een negatieve bijklank had, is het nu onverminderd populair. Vanwege prijs, duurzaamheid, ruimte en nog meer voordelen zijn nieuwbouwwoningen en -wijken in trek anno 2020. Wie nog verder kijkt, ontdekt een bepaalde schoonheid in een kersvers opgeleverde en zojuist betrokken nieuwbouwwijk.

Langetermijnplanning

De bewoners van een spiksplinternieuwe woning hebben het goed voor elkaar. Zij hebben altijd parkeerplek (soms op hun eigen grond), betalen zich niet scheel aan grondwaarde en creëren samen een gezellige smeltkroes van jong geluk. Ze kozen voor een betaalbare, duurzame woning die van alles voorzien is. Hypersnelle wifi, groene energie via de zonnepanelen , een hybride of elektrische gezinswagen voor de deur en alle voorzieningen in de buurt, want ook ondernemers weten de weg naar de nieuwbouwwijk tegenwoordig te vinden. De supermarkt, huisarts, nagelstudio en het tuincentrum zitten om de hoek. De bewoners hebben de eeuwige zucht naar 'krakkemikkig doch pittoresk' en 'uniek' in de binnenstad verruild voor een praktische langetermijnplanning. En dat straalt de buurt uit.

Tot leven

Zouden er vanaf het moment van het leggen van de eerste funderingen tot aan de huidige, bewoonde situatie elke dag foto's gemaakt zijn, dan konden we in een notendop zien hoe snel een braakliggend stuk grond tot leven kan komen. Wellicht is er in het begin weinig begroeiing, maar het Vondelpark hebben ze ook ooit aan moeten leggen. Aken en Keulen zijn ook niet op een dag gebouwd, is een andere rake typering. Net opgeleverd zit er natuurlijk nog weinig leven in de wijk, maar binnen een paar maanden is dat anders.

Alles ver weg en toch dichtbij

In de nieuwbouwwijken van de Haarlemmermeer is te zien en te beleven hoe de tevredenheid overheerst. Luchthaven Schiphol en de binnenstad van Haarlem liggen op veilige, gepaste afstand, en tóch dichtbij. Terwijl je je na vijf minuutjes fietsen midden in de natuur bevindt. Na verloop van tijd worden de kleine takjes die nu nog uit de grond steken, grote fruitbomen en een niet te negeren bijkomstigheid is dat de woningen stiekem in waarde stijgen. De veelal jonge gezinnen met kinderen die in veiligheid een prioriteit stellen, geven kleur aan de wijk. Het prille geluk spat ervan af.

Touwtje

Want relatief veilig is het er. Verkeersdrempels, brede stoepen, ruime (speel)tuinen, hier kunnen kinderen zorgeloos opgroeien. Ze hoeven hun voetbal niet bij elke naderende auto op te rapen. En vanuit de voortuintjes kijken de ouders ontspannen toe en bespreken met elkaar het weer, de vorderingen van hun kroost op school en de op handen zijnde buurtbarbecue. De sociale controle is voldoende, maar niet verstikkend aanwezig. Dit is de wijk van het kopje suiker lenen en het touwtje uit de brievenbus. Dit is de nieuwbouwwijk .

Zo creëer je strakke wanden zonden scheuren Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Zo creëer je strakke wanden zonden scheuren

Ben je binnenkort de trotse eigenaar van een nieuwe woning? Dan is het goed om te weten dat het klussen in een nieuwe woning net even anders is dan bij een bestaand huis. Zo heb je te maken met vocht en meer kans op scheuren. Met deze tips creëer je mooie strakke wanden en plafonds en hou je de juiste volgorde aan.

In nieuwe huizen zit nog veel vocht. Soms kan dat wel 4.000 liter zijn. Denk je bij het krijgen van de sleutel direct de verwarming aan te zetten en aan de slag te gaan. Dan kun je een tijdje later bedrogen uitkomen door vieze plekken of scheuren in je muren. En dat is nu net wat je niet wil.

Drogen

Een nieuw huis moet je langzaam laten drogen. Dus niet direct de verwarming op 30 in de hoop dat het snel droog en comfortabel is maar rustig beginnen. Dat doe je door de eerste week de thermostaat 17 graden te zetten, de week daarna een graadje hoger naar de 18 en zo verder tot 20 graden. De volgorde van het klussen pak je ook het liefst met die blik aan. Dat betekent dat je niet start met het stucen van de wanden. Overigens is het sowieso verstandig om dat uit handen te geven.

Het beste kun je vooraf bepalen hoe elke kamer er uit komt te zien en wat er op de wanden en vloeren komt. Zo weet je niet alleen waar je aan toe bent, maar bepaal je ook makkelijker de volgorde. En, niet onbelangrijk, je kunt vooraf beter offertes vergelijken. Om je huis de tijd te geven droog te worden, begin je met het installatiewerk van de keuken. Hierna is dan het beste het schilderwerk aan de beurt. Eventueel ook de trappen. Pas daarna laat je de muren aanpakken als laatste worden de vloeren gelegd. Het kan zijn dat er door het plaatsen van vloerverwarming bijvoorbeeld een andere volgorde nodig is. In elk geval leg je laminaat of vloerbedekking echt als laatste.

Scheuren voorkomen

Wil je mooie wanden? Dan moet je weten dat het stucen van de wanden van een nieuwbouw iets anders in elkaar zit dan het sauzen van een muurtje. In een nieuwbouw heb je geen dikke stuclaag nodig maar wel een voorbewerking zodat er je later geen scheuren krijgt. Goede stukadoors starten met op alle scheurkritieke delen wapeningsgaas te plaatsen en af te smeren hechtpleister. En ze plakken alles wat niet gespoten mag worden netjes af. 

Kies je behang, dan kies je het beste voor 1 á 2 lagen dunpleister. Dit is mede afhankelijk van het soort ondergrond. Na het drogen worden de wanden licht opgeschuurd waardoor kleine oneffenheden worden weggeschuurd. De inwendige hoeken worden gekit met een flexibele, overschilderbare acrylaatkit zodat ze niet gaan scheuren. Ook belangrijk is dat wanden in een nieuwbouwhuis een zuigende werking hebben. Daarom houdt de stukadoor daar rekening mee door een witte voorstrijklaag of primer te gebruiken.

Met deze tips kun je duurzaam wonen Lokaal nieuws maandag 14 december 2020

Met deze tips kun je duurzaam wonen

Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om te wonen in een duurzaam huis. Niet alleen bij woningen is duurzaamheid tegenwoordig natuurlijk essentieel, dit is ook het gevallen in andere sectoren. Het is hoe dan ook slim om je huis zo duurzaam mogelijk te maken. Hierdoor zul je namelijk ook besparen op je energierekening, wat je ook kunt doen met behulp van overstappen energie . Eerst moet je wel je energie vergelijken om uit te zoeken of er überhaupt een goedkopere optie is. Met een duurzaam huis kun je dus besparen op je energierekening, maar het is natuurlijk ook goed voor het milieu. Met behulp van de onderstaande tips kun je hier normaal gesproken voor zorgen.

Isoleer je woning

Een oud huis zal in Nederland naar alle waarschijnlijkheid niet goed geïsoleerd zijn. Als je een nieuwe woning bouwt is het zeker wel verstandig om dit te doen. Dit zal namelijk veel invloed hebben op het energieverbruik. Zo zul je er onder meer niet voor moeten kiezen om enkelglas te laten plaatsen. HR glas is bijvoorbeeld al een stuk beter. Ook zul je zeker het dak van je huis moeten laten isoleren. Daarnaast zijn er ook een paar laagdrempelige maatregelen die je moet gebruiken. Hierbij kun je bijvoorbeeld al denken aan het ophangen van gordijnen voor de ramen.

LED verlichting

Ook zul je in je nieuwe huis die je zo duurzaam mogelijk wilt maken rekening moeten houden met de verlichting. Zo kun je in een duurzame woning zeker geen gebruik meer maken van halogeen en gloeilampen tegenwoordig. In plaats daarvan zul je LED verlichting moeten gebruiken, wat een stuk duurzamer is. Bovendien zijn er met behulp van de LED lampjes steeds meer toepassingen te bedenken. Een voorbeeld hiervan zijn trapleuningen met LED verlichting en sensoren. Dit zal automatisch aangaan als het nodig is, wat het dus nog een beetje duurzamer maakt.

Gebruik groen

Levende groene planten zullen bovendien hun steentje bijdragen aan het verduurzamen van je nieuwe huis. Het zal namelijk het binnenklimaat verbeteren, wat het doet door de vervuiling uit de lucht te filteren. Ook kun je ervoor kiezen om groen te laten plaatsen op het dak. Dit zal namelijk bijdragen aan de isolatie van je huis. Bomen en planten in de tuin zullen juist weer voor verkoeling zorgen in de zomer. Een airconditioner zal hierdoor hopelijk overbodig worden. Oh ja, de groene planten passen ook nog eens helemaal bij de interieurtrends die op het moment populair zijn!

Maatschappelijk verantwoorde producten en diensten

Daarnaast moet je bij het bouwen van een duurzaam huis ook gebruik maken van eerlijke producten en diensten die bovendien maatschappelijk verantwoord zijn. Hierbij kun je onder meer denken aan de items met een Fair Trade logo. Dergelijke producten maken deel uit van een organisatie die toeziet dat bijvoorbeeld koffieboeren in de Verenigde Staten volwaardig beloond worden en genoeg ontwikkelingskansen hebben. Daarnaast kun je ook kiezen voor artikelen waarop een Cradle to Cradle logo is geplakt. Dit houdt namelijk in dat het product na gebruik kan worden hergebruikt.

Duurzame materialen

Het is bovendien zeker slim om gebruik te maken van duurzame materialen. Dit is het geval bij zowel de buitenkant als de binnenkant van je woning. Zo zou je bij een houten huis bijvoorbeeld gerecycled hout kunnen gebruiken. Daarnaast kun je dit materiaal ook inzetten aan de binnenzijde van je woning door een vloer van gerecycled hout te kopen. Hierbij zou je ook kunnen denken aan duurzame materialen als gerecycled papier, kurk of bamboe. Deze opties zijn allemaal ecologisch verantwoord geproduceerd, terwijl ze ook nog eens helemaal hip en trendy zijn op het moment.

Opstalverzekering bij jouw hypotheek: waarom verplicht? Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

Opstalverzekering bij jouw hypotheek: waarom verplicht?

Er komt veel kijken bij het kopen van een nieuw huis. Een van de ingewikkeldste zaken daarvan is het afsluiten van een hypotheek. Je hypotheekadviseur vertelt je een hoop over allerlei verschillende risico's en mogelijke verzekeringen. Een daarvan is in ieder geval verplicht: de opstalverzekering . Je bent maandelijks al aardig wat geld kwijt aan je nieuwe hypotheeklasten. Waarom stelt de hypotheekverstrekker dan ook nog eens zo'n niet verplichte verzekering verplicht? En waar moet je op letten bij het afsluiten van de opstalverzekering?

Waarom een opstalverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan jouw huis als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. In de verzekeringspolis is meestal de term 'object' opgenomen. Hieronder vallen het huis en alle onroerende goederen die daarbij horen, waaronder schuurtjes, de centrale verwarming, schuttingen, leidingen en sanitair. Omdat dit object het onderpand is voor jouw hypotheek stelt een hypotheekverstrekker deze verzekering verplicht. Anders loopt de hypotheekverstrekker bij schade of vernieling van het onderpand het risico dat jij de woning niet kunt afbetalen. De waarde waarvoor je huis verzekerd is, noemt men de herbouwwaarde . Dit is het bedrag dat nodig is om jouw huis weer helemaal in dezelfde staat te herstellen. De meeste verzekeraars bieden twee verschillende polissen aan. De extra uitgebreide en meest uitgebreide polis. Ook is er de uitgebreide opstalverzekering, maar bijna geen een opstalverzekeraar biedt deze nog aan.

De extra uitgebreide polis

Hierbij vergoedt de verzekering schade die veroorzaakt wordt door brand, storm, inbraak, ontploffing, vandalisme, water, vorst, aanrijding en omvallende bomen of kranen. Als een van deze zaken zich voordoet, wordt ook de tuin weer in originele staat hersteld. Ook de kosten om het puin en afval op te ruimen of (delen van) de woning af te breken, zijn gedekt.

Meest uitgebreide polis

Alle hierboven genoemde zaken vallen ook onder de meest uitgebreide polis. Elke verzekeraar biedt daarnaast met de meest uitgebreide polis een 'all-risk'-dekking aan. De voorwaarden voor deze polis verschillen per verzekeraar. Hoewel de naam de indruk geeft dat alle schade vergoed wordt, zijn er meestal uitzonderingen in de polisvoorwaarden opgenomen. Lees deze dus goed door voordat je een verzekering afsluit.

Waar op letten bij afsluiten opstalverzekering?

Controleer goed wat er wel en niet door de verzekering vergoed wordt. Schade door oorlog, overstroming of aardbeving valt nooit onder de polisvoorwaarden. Bij een appartementengebouw wordt deze verzekering meestal afgesloten door de Vereniging van Eigenaren (VvE). Als jouw appartementencomplex geen VvE heeft, moet je apart een verzekering afsluiten. Omdat jouw appartement ook beschadigd kan raken wanneer een ander appartement schade oploopt, is de premie van de opstalverzekering voor een appartement vaak rond de 25% hoger. Meestal heb je bij schade ook nog een inboedelverzekering nodig, die schadekosten dekt aan de spullen in huis die je kunt verplaatsen. Zo’n inboedelverzekering stelt de hypotheekverstrekker niet verplicht, omdat alleen de woning zelf als onderpand geldt voor de hypotheker. Wel kun je de inboedel- en opstalverzekering afsluiten in één verzekering: de woonverzekering. Daarover lees je meer in ons artikel ‘ Alles wat je moet weten over woonverzekeringen bij aanschaf nieuwbouwwoning ’.

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws vrijdag 27 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Offringa.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Offringa gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Offringa doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Offringa en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/offringa-nieuw-vennep

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente Lokaal nieuws woensdag 18 november 2020

Overwaarde hypotheek met levenslange hypotheekrente

Eenmaal met pensioen ziet het leven er anders uit. Werk maakt plaats voor vrije tijd en hobby’s. Niet iedereen heeft voldoende kapitaal opgebouwd om alle plannen uit te voeren. Het geld zit vaak vast in de stenen van een koopwoning. Gelukkig bieden verschillende geldverstrekkers de mogelijkheid om overwaarde te verzilveren. Sinds kort kan dit zelfs tegen een rente die levenslang vaststaat. Hoe werkt dat en wat is het voordeel voor jou als huiseigenaar?

Overwaarde op je woning komt doorgaans pas vrij als je jouw woning verkoopt. Met een opeet- of overwaardehypotheek maak je dit vermogen eerder vrij. Je zet de overwaarde in als onderpand (in de vorm van hypotheek), om dit vervolgens terug te lenen. Afhankelijk van de hypotheek krijg je het bedrag maandelijks of in één keer uitgekeerd. Om het risico te beperken kan je niet de hele overwaarde opnemen maar een percentage ervan.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden