Actueel

Nieuws

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Kunststof platen, een veel gebruikt bouwmateriaal Lokaal nieuws maandag 09 augustus 2021

Kunststof platen, een veel gebruikt bouwmateriaal

Bij de realisatie van nieuwbouw projecten worden vaak kunststof platen toegepast. Belangrijke redenen voor het gebruik van kunststof platen voor bouwtoepassingen zijn het relatief lage gewicht, de sterkte en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Er bestaan veel kunststoffen en iedere kunststof soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Hierdoor zijn er veel typen kunststof plaat beschikbaar voor zowel interieur- als exterieur toepassingen.

Kunststof platen voor interieurtoepassingen

Een veel gebruikte kunststof voor interieurtoepassingen is Acrylaat. De kunststof Acrylaat wordt ook wel PMMA of Plexiglas genoemd en is een van de meest gebruikte kunststoffen. De redenen dat Acrylaat veel wordt toegepast als interieurproduct zijn de chique uitstraling, het lichte gewicht, de vormbaarheid en de sterkte. Zo is Acrylaat ongeveer 25 keer zo sterk als glas van gelijke dikte. Vaak wordt Acrylaat in transparante uitvoering toegepast, maar deze unieke kunststof is ook te verkrijgen in vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties. Voorbeelden van specifieke Acrylaat typen voor binnentoepassingen zijn Acrylaat Signature, Acrylic Couture, Acrylaat spiegelplaat en Dual Satin.

Acrylaat Signature en Acrylic Couture zijn de paradeplaatjes binnen het Acrylaat assortiment. Deze uitvoeringen hebben de bijzondere eigenschap dat er koperdraad, edelmetaaldeeltjes, donsveertjes of textiel in de transparante kunststof verwerkt zit. Deze toevoegingen geven de platen een luxueuze uitstraling. Beide plaattypen worden dan ook verwerkt in wanden, kasten of de huisbar. De Acrylaat spiegelplaten kunnen in meer dan 10 kleuren geleverd worden en zijn, vanwege de geringere kans op breuk, veel veiliger dan het traditionele spiegelglas. Acrylaat Dual Satin platen geven een mooie en rustige uitstraling door de satijnafwerking van de platen. Het plaatoppervlak van Dual Satin is aan beide zijden heel geraffineerd gematteerd, heeft daardoor de uitstraling van “matglas” en genereert een mooie diffuse lichtopbrengst. Hierdoor is Dual Satin uitermate geschikt voor scheidingswanden, verlichting, meubilair, vitrines en accessoires.

Kunststof platen voor exterieurtoepassingen

Zoals Acrylaat dé kunststof voor interieurtoepassingen is, zo zijn Polycarbonaat en HPL dat voor exterieurtoepassingen. De kunststof Polycarbonaat, bekend onder de merknaam LEXAN™, is ongeveer 250 maal sterker dan glas van gelijke dikte. Hierdoor is de massieve Polycarbonaat plaat uitermate geschikt voor veiligheidsbeglazing. De meerwandige Polycarbonaat platen, bekend onder de merknaam LEXAN™THERMOCLEAR™ worden veel toegepast voor serredaken en carports. Deze sterke kanaalplaten zijn licht en thermisch isolerend wat uiteindelijk besparend werkt voor de constructie- en energiekosten.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Hoe kun je goed trainen vanuit je nieuwe huis? Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Hoe kun je goed trainen vanuit je nieuwe huis?

Door de pandemie van het coronavirus zijn sportscholen gesloten, waardoor we allemaal onze trainingsplannen moeten aanpassen. Hierdoor hebben we allemaal creatieve manieren gevonden om alsnog goed onze workouts te kunnen doen. Vaak doen we dit tegenwoordig vanuit onze eigen huis, wat natuurlijk wel wat uitdagingen biedt. Zo is de kans groot dat je apparatuur aan moet schaffen, wat uiteraard relatief duur is. Daarnaast zul je ook niet altijd motivatie hebben om de trainingen thuis uit te voeren. Wil je alsnog de workouts doen vanuit je eigen nieuwe woning in Haarlemmermeer? Dit artikel zal je hier dan bij helpen!

Welke basisopstelling heb je nodig voor een effectieve training?

Voor een kale thuisgymnastiekopstelling, moet je ervoor zorgen dat je voldoende bewegingsruimte hebt, dus idealiter minstens 1 tot 2 meter ruimte waar je je ledematen helemaal kunt strekken. Ben je geïnteresseerd in het volgen van virtuele lessen? Waarschijnlijk heb je dan nog net wat meer ruimte nodig om de oefeningen te kunnen doen, terwijl je zo ook nog eens de trainer goed in de gaten kunt houden op een beeldscherm. Daarnaast kan een zachte ondergrond ook helpen, bijvoorbeeld een yoga mat. Daarnaast kan het slim zijn om apparatuur aan te schaffen, zoals een dumbbell set . Dit hoeft in principe niet beslist, je kunt immers ook je eigen lichaamsgewicht inzetten bij de oefeningen. Toch kan dit na een tijdje saai worden, terwijl het ook zou kunnen dat je zo je plateau bereikt. Je zult dan dus alsnog bijvoorbeeld halterschijven moeten kopen.

Waar moet je op letten om letsel te voorkomen?

Over het algemeen moet je vooral op je fitnessniveau letten. Als je een persoonlijke les volgt, kan de instructeur je zien en de oefeningen aanpassen op basis van je fitnessniveau, maar dit is niet het geval in je eigen huis. Als je thuis traint heb je immers niet dat niveau van coaching, het is dus van belang om veilig te fitnessen. Alsnog zul je wel jezelf moeten uitdagen. Het is daarom slim om een app te vinden die geschikt is voor je fitnessniveau maar alsnog wel een uitdaging vormt. Daarom wordt aangeraden om te beginnen met lichtere gewichten. Mogelijk merk je na een tijdje dat je dit niveau ontgroeid bent, dus je kunt dan wat zwaardere gewichten pakken bij de oefeningen.

Hoe weet je of je vorm correct is?

Daarnaast is het ook van belang om een correcte vorm aan te nemen bij de oefeningen, hierdoor kun je namelijk ook letsel voorkomen. Dit zorgt er bovendien voor dat je optimaal profiteert van de workout. Het is daarom verstandig om je oefeningen te doen voor een spiegel. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan je mobiele telefoon door bijvoorbeeld je training te filmen, al kun je hiervoor ook de selfie camera gebruiken waardoor je constant je vorm kunt controleren. Eventueel zou je ook de hulp van een virtuele coach kunnen inschakelen. Stuur hem of haar een video van je workout om te checken of je inderdaad de juiste vorm gebruikt.

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Woningprijs stijgt ver voorbij NHG grens

De woningmarkt kwam in januari stevig uit de startblokken. In februari zette de spurt door. De prijs van de gemiddelde woning steeg 10,4 procent, de grootste prijsstijging in 20 jaar. Een gemiddelde woning kost op dit moment €369.000. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en CBS. Door de stijgende woningprijs raakt het vangnet van Nationale Hypotheek Garantie voor steeds meer kopers uit zicht.

Nog steeds is van een coronadip op de huizenmarkt absoluut geen sprake, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen. Dit is niet alleen te zien aan de stijging van de verkoopprijzen van woningen, maar ook aan het aantal transacties. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn er 26 procent meer woningen van eigenaar gewisseld in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. De afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het enthousiasme onder kopers.

 

 

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden Lokaal nieuws vrijdag 26 maart 2021

Aansprakelijkheidsverzekering: 3 grote misverstanden

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan een hoop ellende voorkomen. Het biedt dekking voor jouw aansprakelijkheid van schade aan personen en spullen. De schade van de vaas die je bij je ouders omstootte kun je zelf wel vergoeden. Het wordt anders als het om letselschade gaat. Die schade loopt al snel in de tonnen. Over de aansprakelijkheidsverzekering bestaan nogal wat misverstanden. We lichten er drie uit.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden