Actueel

Nieuws

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Nieuw huis gekocht in Haarlemmermeer? Zo tover jij je nieuwe woning om tot droomhuis! Lokaal nieuws woensdag 04 januari 2023

Nieuw huis gekocht in Haarlemmermeer? Zo tover jij je nieuwe woning om tot droomhuis!

Heb je eindelijk je ideale woonhuis gevonden in het prachtige Haarlemmermeer? Dan is het nu tijd om te bedenken hoe je hier je droomhuis van gaat maken. Want je wilt natuurlijk nog wel je eigen finishing touch toevoegen om het helemaal eigen te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: van enkel een nieuw behang op de muur tot een volledige renovatie van de badkamer en de keuken. Wat je ook gaat doen, elke verbouwing begint bij een goed plan van aanpak. Daarom vertellen we je in dit artikel precies hoe jij je verbouwing het beste aan kunt pakken!

 

1. Maak een moodboard

Hoe graag je ook direct aan de slag wilt gaan, is het toch aan te raden om te starten met een goede planning. Begin dan ook echt bij het begin: wat wil je allemaal gaan doen? Heb je een moodboard gemaakt van hoe je wilt dat jouw huis eruit gaat zien? Dit is handig, want zo kun je direct zien of jouw visie ook echt werkt of dat je bepaalde elementen beter kunt schrappen omdat het niet past bij de rest van je interieurwensen. Kies een kleurenpalet dat werkt en zorgt voor rust in je huis. Wat ook handig is, is dat je met een moodboard je visie makkelijker met anderen kunt delen. Want foto’s zijn duidelijker dan woorden. Je kunt een moodboard maken op een app zoals Pinterest, of ouderwets aan de slag gaan met knipsels uit je favoriete woonmagazine!

 

2. Maak een planning en stel je budget op

Nu je weet wat er allemaal moet gebeuren om jouw droomhuis in Haarlemmermeer af te maken, kun je de werkzaamheden gaan plannen. Zo weet je wanneer je welke materialen in huis moet halen, op welke dagen je aan de slag kunt gaan en vooral: wanneer je hulp moet inschakelen. Ook moet je natuurlijk even nagaan of al je wensen waargemaakt kunnen worden met het budget dat jij tot je beschikking hebt. Ga echt goed na wat alles bij elkaar zal gaan kosten, van kleine tripjes naar de bouwmarkt voor onderdelen tot het inhuren van experts. Anders zul je er halverwege achter komen dat het geld er iets te snel uitvliegt! Je kunt nu ook nog even de tijd nemen om de meest betaalbare alternatieven uit te zoeken, want in de chaos van een verbouwing kies je hoogstwaarschijnlijk liever voor een makkelijk of snel alternatief zonder na te denken bij de extra kosten die je hiermee op de hals haalt.

 

3. Regel hulptroepen en zorg voor de nodige apparatuur

Verbouwen hoef je lang niet altijd alleen te doen. Alles dat je zelf kunt doen, bespaart natuurlijk in je portemonnee. Maar je kunt wel de hulp inschakelen van vrienden of familie: zij helpen je vaak graag en je hoeft ze er enkel een kop koffie en een lekkere lunch voor terug te geven. Sommige klussen kun je - als je er zelf geen verstand van hebt - beter uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan het verleggen van je electa of het stucen van een muur. 

 

Zorg ook dat je alle middelen die je nodig hebt, gereed hebt staan. Dit kan gereedschap zijn voor tijdens de verbouwing, maar het kan dan ook gaan om bijvoorbeeld een goederenlift om tijdens je verhuizing alles naar boven te brengen, want een grote inbouwkast past niet altijd door je draaitrap. Veel groot gereedschap kun je bij de bouwmarkt of bij een leverancier huren. In plaats van kopen, kun je zo’n goederenlift huren voor een dag. Dat scheelt je een hoop!

 

Hopelijk ben je nu goed geïnformeerd en kun je snel beginnen met het bouwen van jouw droomhuis! 

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023 Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023

In 2023 verandert het nodige rond je huis en hypotheek. Denk aan de afschaffing van de jubelton, verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en het aanpassen van de leennorm. Wil je jouw woning isoleren, ook voor één maatregel kan je vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Neem het overzicht door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Jubelton drastisch verlaagd
Wil je jouw kinderen nog de jubelton schenken? Onderneem dan snel actie. Volgend jaar wordt de jubelton van € 106.671 naar € 28.947 verlaagd. Dit bedrag staat gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling. Ook als je nu nog niet het volledige bedrag beschikbaar hebt, kun je nu al wel een schenking doen en deze aanmerken als de jubelton. In 2023 mag je deze namelijk aanvullen tot een ton. Voorheen kon je de schenking spreiden over drie jaar. Die mogelijkheid is beperkt omdat de jubelton in 2024 helemaal wordt afgeschaft.

Handige tips voor een soepele verhuizing Lokaal nieuws dinsdag 22 november 2022

Handige tips voor een soepele verhuizing

Het is voor de meeste mensen een gegeven dat verhuizen stressvol kan zijn. Er komt namelijk heel wat gedoe bij kijken. Je moet ervoor zorgen dat je genoeg mensen hebt die je kunnen helpen, maar ook aan plannen ontkom je niet. Vaak ben je afhankelijk van anderen, waardoor het soms allemaal net niet loopt zoals jij het had gewild. Je wilt natuurlijk dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt en dat je zo min mogelijk gedoe hebt. Maar hoe doe je dat dan? Eigenlijk is het allemaal helemaal niet zo lastig als dat het lijkt. Verhuizen is een eitje, zodra je weet hoe je het moet aanpakken. Ben jij benieuwd welke tips je door de verhuizing heen kunnen slepen? Vraag jij je af wat een verhuizer in Haarlem jou bijvoorbeeld kan bieden? Lees snel verder.

Gooi weg alles wat je niet gebruikt

Een van de belangrijkste tips die ik je kan geven is dat je spullen moet weggooien. Misschien denk je nu wel: ‘Hoezo? Ik wil alles meenemen.’ Dat kan ik volkomen begrijpen, maar in de realiteit heb je echt niet alles nodig. Welke spullen zitten helemaal onder het stof, omdat je ze maanden of misschien wel jaren niet hebt aangeraakt? Heb je dat ene vaasje echt nodig? Of ben je er gehecht aan geraakt, omdat je het item al zolang hebt? Dit soort vragen zul je jezelf moeten stellen. Het kan natuurlijk moeilijk zijn om afscheid te nemen van spullen. Dat is ook alles behalve erg. Toch is het goed om te weten dat hoe minder spullen je meeneemt, hoe minder zwaar de verhuizing wordt. Daarnaast kun je een verhuizing zien als een nieuw hoofdstuk. Soms moet je spullen achterlaten, zodat je ruimte kunt maken voor nieuwe.

Sorteer al je spullen

Een andere tip is het sorteren van spullen. Er is niets vervelender dan verhuizen in een grote chaos. Je wilt niet alle spullen verhuisd hebben en uiteindelijk geen idee hebben wat, wat is. Ook voor verhuisbedrijf Holland Movers is dat niet ideaal. Daarom is het aan te raden om volgens een bepaalde volgorde alles in- en uit te pakken. Wat is logisch? Ga je alles inpakken per kamer? Per categorie van spullen? Doe vooral wat handig is voor jou. Een andere gouden tip is dat je duidelijk op de dozen schrijft wat erin zit. Pak een markeerstift en schrijf het er groot op. Is er iets breekbaar? Schrijf ook dat op de doos. Dan weet je ook met welke spullen je iets voorzichtiger moet zijn.

Maak een ander blij met jouw spullen

Zoals eerder genoemd, is het soms hoognodig om je spullen weg te doen. Heb je tijd over? Dan is het misschien een idee om een aantal spullen te gaan verkopen. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar het zorgt er ook voor dat je een ander blij maakt. Ook verdien je er zelf weer geld aan. Vind je dat geld niet zo boeiend? Dan kun je er ook voor kiezen om spullen weg te geven of om ze naar het Leger des Heils te brengen. De kans is groot dat andere mensen jouw spullen harder nodig hebben dan jijzelf. Vooral als je er toch al aan twijfelde, is het een win-win situatie.

 

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Til de sfeer van jouw woonkamer direct naar een hoger niveau met een prachtige haard Lokaal nieuws dinsdag 08 november 2022

Til de sfeer van jouw woonkamer direct naar een hoger niveau met een prachtige haard

Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om je woning zo comfortabel mogelijk te maken. Het is daarom altijd een goed idee om te investeren in een goede basis, zoals de vloer en de kleur op de muur. Daarnaast ga je ook enorm veel plezier beleven aan een eigen haard in huis. Til de sfeer van jouw woonkamer direct naar een hoger niveau met een prachtige haard.

Een bezoek aan een haardenwinkel is ideaal als je bijvoorbeeld de huidige haard een upgrade wilt geven

Een bezoek aan een haardenwinkel is ideaal als je bijvoorbeeld de huidige haard een upgrade wilt geven. Er zijn vandaag de dag namelijk enorm veel stijlen waar je uit kunt kiezen, zodat je erg goed je persoonlijke smaak terug kunt laten kopen. Maar ook als je aan het overwegen bent om voor het eerst een haard te gaan plaatsen in jouw woning, zijn er altijd meer dan genoeg mogelijkheden. Met slechts een paar kleine aanpassingen in huis kun je al genieten van een knisperend haardvuur.

Bekijk de laatste trends op het gebied van haarden in een Marziano haardenwinkel

Bekijk de laatste trends op het gebied van haarden in een Marziano haardenwinkel . Er is vandaag de dag namelijk enorm veel mogelijk als het aankomt op het ontwerp van de haard, de kleur en het materiaal. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur als je een denkt aan het ontwerp van de haard? Dankzij het gigantische aanbod, zijn er dus ook haarden in verschillende soorten prijsklassen te vinden. En dat is zo handig uiteraard als je start met het uitzoeken van een passend model.

Gespecialiseerd advies in de haardenzaak Almere

Wil je binnenkort starten met het uitzoeken van een nieuwe haard voor bij jou in huis? Gelukkig hoef je niet verder te zoeken als het aankomt op het adres waar je je haard uit kunt gaan zoeken. Je kunt altijd vertrouwen op een gespecialiseerd advies in de haardenzaak Almere . Een specialist denkt namelijk altijd erg graag met je mee en voorziet je van meer informatie over alle modellen waar je uit kunt kiezen. Hierdoor is het net even wat makkelijker om een geschikte keuze te maken voor in jouw interieur.

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Naaldvilten in de praktijk Lokaal nieuws dinsdag 30 augustus 2022

Naaldvilten in de praktijk

Het moderne naaldvilt wordt in de praktijk steeds vaker toegepast. Denk maar eens aan de Naaldvilten bekleding in uw kofferbak of recreatievoertuig. Ook wordt het veel toegepast in de bouw, industrie, bekleding of als akoestisch materiaal. Veel vilt wordt gemaakt van wol. Maar de verbeterde duurzame variant van vilt wordt gemaakt van synthetische vezels. Hierbij smelten ze PET-flessen om tot bruikbare vezels. Het wordt tot een massa samengedrukt waarbij de vezelachtige structuur van vilt behouden blijft. Het staat dan ook bekend om zijn stevigheid.

Voordelen naaldvilten tapijt

Het gebruik van naaldvilt brengt veel voordelen met zich mee. Het is slijtvast dankzij zijn stevige structuur. Het is geen probleem om er met een bureaustoel of ander meubiliar vaak overheen te schuiven. Zo kan je er een kantoor mee inrichten. Ook is het waterafstotend. Dus een koffievlek op uw vloerkleed behoort hiermee tot het verleden. Verder is het een betaalbare oplossing voor grote vloeroppervlakten. Bovendien is het materiaal bestand tegen temperaturen van -40 tot 110 graden celsius. Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rijtje:

• Geluiddempend

• Water en vuilafstotend

• Duurzaam

• Isolerend

Naaldvilt in uw woning

Ook wordt naaldvilt steeds vaker toegepast in woningen van gezinnen met kinderen. Door de dichtheid van het materiaal kan naaldvilt tegen een stootje, zo kunnen uw kinderen er met een gerust hart op spelen. Wordt er geknoeid? Geen nood, door de samenstelling van het tapijt is het vuil- en waterafstotend. U kunt de vlekken deppen met een absoberende doek. Verder heeft het weinig onderhoud nodig en verkleurd het niet.

Samenstelling vilt

De samenstelling van het vilt bepaald waarvoor het wordt gebruikt. Zo wordt het de oorspronkelijke wolvilt toegepast als vloerisolatie, isolatie van houten separatiewanden of het afdichten van metselwerken. Staalvilt wordt gebruikt bij grote belastingen. Het heeft een hoge belastbaarheid, een goede schokabsorptie en geluidsisolatie. Bouwvilt is synthetisch en wordt gebruikt op plekken waar vocht bij kan komen of als wandbekleding. Naaldvilt is ook geschikt als onderlegger voor uw matras op maat .

Naaldvilten in de praktijk Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Naaldvilten in de praktijk

Het moderne naaldvilt wordt in de praktijk steeds vaker toegepast. Denk maar eens aan de Naaldvilten bekleding in uw kofferbak of recreatievoertuig. Ook wordt het veel toegepast in de bouw, industrie, bekleding of als akoestisch materiaal. Veel vilt wordt gemaakt van wol. Maar de verbeterde duurzame variant van vilt wordt gemaakt van synthetische vezels. Hierbij smelten ze PET-flessen om tot bruikbare vezels. Het wordt tot een massa samengedrukt waarbij de vezelachtige structuur van vilt behouden blijft. Het staat dan ook bekend om zijn stevigheid.

Voordelen naaldvilten tapijt

Het gebruik van naaldvilt brengt veel voordelen met zich mee. Het is slijtvast dankzij zijn stevige structuur. Het is geen probleem om er met een bureaustoel of ander meubiliar vaak overheen te schuiven. Zo kan je er een kantoor mee inrichten. Ook is het waterafstotend. Dus een koffievlek op uw vloerkleed behoort hiermee tot het verleden. Verder is het een betaalbare oplossing voor grote vloeroppervlakten. Bovendien is het materiaal bestand tegen temperaturen van -40 tot 110 graden celsius. Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rijtje:

• Geluiddempend

• Water en vuilafstotend

• Duurzaam

• Isolerend

Naaldvilt in uw woning

Ook wordt naaldvilt steeds vaker toegepast in woningen van gezinnen met kinderen. Door de dichtheid van het materiaal kan naaldvilt tegen een stootje, zo kunnen uw kinderen er met een gerust hart op spelen. Wordt er geknoeid? Geen nood, door de samenstelling van het tapijt is het vuil- en waterafstotend. U kunt de vlekken deppen met een absoberende doek. Verder heeft het weinig onderhoud nodig en verkleurd het niet.

Samenstelling vilt

De samenstelling van het vilt bepaald waarvoor het wordt gebruikt. Zo wordt het de oorspronkelijke wolvilt toegepast als vloerisolatie, isolatie van houten separatiewanden of het afdichten van metselwerken. Staalvilt wordt gebruikt bij grote belastingen. Het heeft een hoge belastbaarheid, een goede schokabsorptie en geluidsisolatie. Bouwvilt is synthetisch en wordt gebruikt op plekken waar vocht bij kan komen of als wandbekleding. Naaldvilt is ook geschikt als onderlegger voor uw matras op maat .

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden