Actueel

Nieuws

Je huis energiezuinig maken: hoe doe je dat? Lokaal nieuws woensdag 30 oktober 2019

Je huis energiezuinig maken: hoe doe je dat?

Steeds meer eigenaren kiezen voor energiebesparende maatregelen. Dat is logisch, want vanaf 2021 moeten alle nieuw te bouwen woningen (bijna volledig) energieneutraal zijn. Gelukkig is duurzaam en energiezuinig wonen goed voor je portemonnee én het milieu. Voor sommige maatregelen kun je zelfs subsidie krijgen. Welke energiebesparende maatregelen zijn het meest populair in de gemeente Haarlemmermeer?

Zorg dat de woning goed geïsoleerd is

Als je jouw woning energiezuinig wil maken, dan is een goede isolatie essentieel. Het is verstandig om dit als eerste in orde te maken. Op deze manier blijft de warmte binnenshuis en wordt er dus niet onnodig gestookt. Als jouw woning goed geïsoleerd is, dan bespaar je jaarlijks meer € 1000,- op de energierekening. Je kunt jouw huis isoleren door spouwmuurisolatie, dakisolatie en/of vloerisolatie aan te brengen. Zorg ook voor dubbel glas of HR++ beglazing. Het is belangrijk om eerst na te gaan welke isolatie al in de woning aanwezig is. Dat bepaalt welke maatregelen voor jouw woning het meest geschikt zijn. Je kunt eventueel ook voor persoonlijk advies contact opnemen met het Energieloket van de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats zonnepanelen op het dak

Een kenmerk van een energieneutrale woning, is dat de bewoner zelf zijn of haar energie opwekt. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen . Op deze manier ben je jouw eigen groene energieproducent. De investering heb je al na ongeveer 7 jaar terugverdiend. Daarna kun je nog ongeveer 18 jaar genieten van gratis stroom. Daarnaast kun je, als particulier zijnde, de btw op de aanschaf en installatie (21%) terugvragen van de Belastingdienst. In de winter kan het wel zo zijn dat je stroom nodig hebt van een energiebedrijf. Kies bij voorkeur voor een groene energieleverancier. Door middel van energie vergelijken kom je erachter welke groene aanbieder het goedkoopste is én het beste bij jouw wensen past.

De woning duurzaam en energiezuinig verwarmen

Nederlandse huishoudens gaan stap voor stap van het aardgas af. We gaan de woningen voortaan op een duurzame en energiezuinige manier verwarmen. Een goede isolatie is hiervoor noodzakelijk. Pas als jouw woning goed geïsoleerd is, dan kun je gaan nadenken over een manier om jouw woning en het tapwater te verwarmen. Voorbeelden van duurzame verwarming opties zijn: een warmtepomp, pelletkachel, zonneboiler, infraroodstraling en een petroleumkachel. Je kunt trouwens tot 2021 een aantrekkelijke subsidie krijgen als je een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel koopt.

Subsidie en financiering

De gemeente Haarlemmermeer verstrekt geen subsidie voor duurzame maatregelen. Wel organiseren zij, samen met Winst uit je Woning , gezamenlijke inkoopacties voor energiebesparende maatregelen. Zo zijn huiseigenaren verzekerd van goede kwaliteit en een juiste prijs voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Doordat een grote groep huiseigenaren tegelijk besparingsmaatregelen inkoopt, gaat de prijs omlaag. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een brief van de gemeente.

Foto:  Ulleo

Voorproefje Lokaal nieuws woensdag 02 oktober 2019

Voorproefje

Wonen in het gezellige en bruisende centrum van Hoofddorp waar het aan niets ontbreekt!

Binnenkort worden 46 huurappartementen gebouwd in het centrum van Hoofddorp. Wil je niets missen? Meld je nu dan vast aan als geïnteresseerde en je ontvangt automatisch bericht als de verhuur start! Bezoek onze website theconcourse.nl om gelijk een account aan te maken en je voorkeur aan te geven.

 

Project The ConcourseProject The Concourse wordt gerealiseerd aan de Concourslaan, Tuinweg en het Polderplein. Op deze toplocatie midden in het centrum van Hoofddorp komt een prachtig winkel- wooncomplex. Het complex krijgt vier bouwlagen, die als volgt worden ingericht:

Begane grond: winkelruimten, bergingen voor de appartementen type B, C en D, twee trappenhuizen waarvan één met personenlift die toegang bieden tot de bovenliggende appartementen alsmede twee autoliften op de begane grond naar de parkeeretage op de eerste verdieping.
Eerste verdieping: een ruime parkeeretage voor auto’s en motoren.
Tweede verdieping: 22 appartementen en een gezamenlijke binnentuin. Hier kun je heerlijk genieten van de rust van de groene binnentuin.
Derde verdieping: 24 appartementen met zicht op de gezamenlijke binnentuin.
 

Hoofddorp WinkelstadThe Concourse ligt midden in het winkelcentrum, dat 7 dagen per week geopend is. Alle centrumvoorzieningen zijn op loopafstand te bereiken o.a.: winkels, supermarkten, bioscoop, theater, horecazaken en elke vrijdag is er een weekmarkt om de hoek.

 

Kwaliteit en duurzaamheidHet complex wordt gasloos en nagenoeg energieneutraal gebouwd en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. U kunt genieten van vloerverwarming in de woning, terwijl de energiekosten laag blijven. Door de hoogwaardige bouwkwaliteit en materialen en goede isolatie beschikt u over een energiezuinig en comfortabel appartement. De woningen krijgen een energielabel A++.

 

De appartementen

De appartementen bevinden zich op de tweede en derde verdieping en hebben veel raampartijen. Dat betekent heerlijk veel licht in uw woning!

 

Type A, 32 appartementen met Frans balkonhek. Woonoppervlakte: circa 48 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 950,- p.m.

Via een lange hal is er toegang tot:

Een ruime woonkamer met luxe keuken met inbouwapparatuur 
De slaapkamer.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, wastafel en zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.
Type B, 8 appartementen met balkon en berging op de begane grond. Woonoppervlakte: circa 100 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 1.700,- p.m.

Via een lange hal is er toegang tot:

Een zeer royale woonkamer met luxe hoekkeuken met inbouwapparatuur.
Twee slaapkamers.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, bad, dubbele wastafel.
Separate toiletruimte met zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.
Type C, 4 hoekappartementen met balkon en berging op de begane grond. Woonoppervlakte: circa 116 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 1.900,- p.m.

Via een lange hal is er toegang tot:

Een zeer royale woonkamer met luxe hoekkeuken met inbouwapparatuur. Door de rondingen in de raampartijen heeft het appartement veel licht.
Drie slaapkamers.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, bad, dubbele wastafel.
Separate toiletruimte met zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.
Type D, 2 hoekappartementen met balkon en berging op de begane grond. Woonoppervlakte: circa 63 m2. Verhuurprijs vanaf circa € 1.125,- p.m.

Via de hal is er toegang tot:

Een ruime woonkamer met luxe hoekkeuken met inbouwapparatuur.
Eén slaapkamer.
Een compleet ingerichte badkamer met betegelde douchehoek, bad, wastafel en zwevend toilet.
De berging met opstelplaats voor wasmachine, droger en mechanische ventilatie.
Overige kostenNaast de huurprijs voor het appartement zijn de volgende additionele maandlasten per appartement van toepassing:

€ 75,- per maand voor één parkeerplaats.
€ 70,- per maand aan voorschot servicekosten (exclusief de kosten voor elektra, water en internet die rechtstreeks voor de huurder komen).
WaarborgsomEen waarborgsom ter grootte van 2 maanden kale huur.

Opstalverzekering bij jouw hypotheek: waarom verplicht? Lokaal nieuws maandag 09 september 2019

Opstalverzekering bij jouw hypotheek: waarom verplicht?

Er komt veel kijken bij het kopen van een nieuw huis. Een van de ingewikkeldste zaken daarvan is het afsluiten van een hypotheek. Je hypotheekadviseur vertelt je een hoop over allerlei verschillende risico's en mogelijke verzekeringen. Een daarvan is in ieder geval verplicht: de opstalverzekering . Je bent maandelijks al aardig wat geld kwijt aan je nieuwe hypotheeklasten. Waarom stelt de hypotheekverstrekker dan ook nog eens zo'n niet verplichte verzekering verplicht? En waar moet je op letten bij het afsluiten van de opstalverzekering?

Waarom een opstalverzekering?

Deze verzekering vergoedt schade aan jouw huis als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. In de verzekeringspolis is meestal de term 'object' opgenomen. Hieronder vallen het huis en alle onroerende goederen die daarbij horen, waaronder schuurtjes, de centrale verwarming, schuttingen, leidingen en sanitair. Omdat dit object het onderpand is voor jouw hypotheek stelt een hypotheekverstrekker deze verzekering verplicht. Anders loopt de hypotheekverstrekker bij schade of vernieling van het onderpand het risico dat jij de woning niet kunt afbetalen. De waarde waarvoor je huis verzekerd is, noemt men de herbouwwaarde . Dit is het bedrag dat nodig is om jouw huis weer helemaal in dezelfde staat te herstellen. De meeste verzekeraars bieden twee verschillende polissen aan. De extra uitgebreide en meest uitgebreide polis. Ook is er de uitgebreide opstalverzekering, maar bijna geen een opstalverzekeraar biedt deze nog aan.

De extra uitgebreide polis

Hierbij vergoedt de verzekering schade die veroorzaakt wordt door brand, storm, inbraak, ontploffing, vandalisme, water, vorst, aanrijding en omvallende bomen of kranen. Als een van deze zaken zich voordoet, wordt ook de tuin weer in originele staat hersteld. Ook de kosten om het puin en afval op te ruimen of (delen van) de woning af te breken, zijn gedekt.

Meest uitgebreide polis

Alle hierboven genoemde zaken vallen ook onder de meest uitgebreide polis. Elke verzekeraar biedt daarnaast met de meest uitgebreide polis een 'all-risk'-dekking aan. De voorwaarden voor deze polis verschillen per verzekeraar. Hoewel de naam de indruk geeft dat alle schade vergoed wordt, zijn er meestal uitzonderingen in de polisvoorwaarden opgenomen. Lees deze dus goed door voordat je een verzekering afsluit.

Waar op letten bij afsluiten opstalverzekering?

Controleer goed wat er wel en niet door de verzekering vergoed wordt. Schade door oorlog, overstroming of aardbeving valt nooit onder de polisvoorwaarden. Bij een appartementengebouw wordt deze verzekering meestal afgesloten door de Vereniging van Eigenaren (VvE). Als jouw appartementencomplex geen VvE heeft, moet je apart een verzekering afsluiten. Omdat jouw appartement ook beschadigd kan raken wanneer een ander appartement schade oploopt, is de premie van de opstalverzekering voor een appartement vaak rond de 25% hoger. Meestal heb je bij schade ook nog een inboedelverzekering nodig, die schadekosten dekt aan de spullen in huis die je kunt verplaatsen. Zo’n inboedelverzekering stelt de hypotheekverstrekker niet verplicht, omdat alleen de woning zelf als onderpand geldt voor de hypotheker. Wel kun je de inboedel- en opstalverzekering afsluiten in één verzekering: de woonverzekering. Daarover lees je meer in ons artikel ‘ Alles wat je moet weten over woonverzekeringen bij aanschaf nieuwbouwwoning ’.

Woning op duurzame wijze inrichten Lokaal nieuws woensdag 21 augustus 2019

Woning op duurzame wijze inrichten

Steeds meer nieuwbouwwoningen worden gasloos gemaakt. Goed, want het is hoog tijd dat we ons er mee bezig gaan houden. De plastic soep, de opwarming van de aarde en alle producten die we mateloos weggooien zonder te weten waar het vandaan komt, noch waar het eindigt... Kortom: niet alleen woningen moeten gasloos worden. We moeten duurzamer gaan kopen, schoner bouwen, minder verbruiken én daarbij de woning ook duurzaam inrichten.

Duurzaam huis

Je kunt wel een duurzaam interieur nemen, maar de duurzaamheid van de woning zelf is ook heel erg belangrijk. Dat duurzame interieur, zet je bij voorkeur in een net zo duurzame woning. Toch? Is het huis goed geïsoleerd, hoe zit het met de ruimtes die je verwarmt en hoe zit het met jouw energieverbruik? Voor een lage energierekening is het altijd verstandig aan energie vergelijken te doen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Ook met het oog op het milieu is zoiets heel belangrijk; je kunt zo een zo groen mogelijke leverancier zoeken. Ben je van plan te verhuizen en wil je duurzaamheid daarbij in het oog houden? Neem dan eens een kijkje bij nieuwbouwhuizen , die zijn steeds vaker duurzaam geconstrueerd.

Duurzame vloer

Zodra je een nieuwe woning gaat betrekken, of wanneer je gaat verbouwen, kun je een duurzame vloer kiezen. Wat maakt een vloer duurzaam? Voornamelijk het materiaal, en een goede isolatie. Kies voor een natuurlijk materiaal, die bij voorkeur lang meegaat. Denk aan een houten vloer (alleen hout met een keurmerk!), natuursteen, natuurlijk rubber of linoleum. Vind je geen van deze materialen geschikt voor jouw interieur, let dan goed op wat je wel kiest. Laminaat, PVC-vloeren en synthetische vloerbedekkingen zijn vaak minder goede keuzes. Vaak bevat laminaatvloer giftige lijm of formaldehyde. Ook PVC-vloeren bevatten vaak giftige weekmakers en synthetische vloerbedekkingen bevatten gevaarlijke chemische stoffen (en zijn ook nog eens een bron van huisstofmijt). Geen fijn idee natuurlijk, een slechte gezondheid op te kunnen lopen door de vloer waar je dagelijks op loopt.

Natuurlijke verf of behang

Bij het inrichten van je huis is de kans groot dat je gaat verven. De muren, of (tweedehands gekochte) meubels… Verf geeft de ruimte een nieuwe look, maar creëert ook een ongezonde omgeving als je niet de juiste verf gebruikt. Door te kiezen voor natuurlijke verf help je het milieu een handje, maar ook je eigen gezondheid. Je kunt ook kiezen voor natuurlijk behang in plaats van PVC met gevaarlijke weekmakers .

Natuurlijk materiaal

Natuurlijke materialen zijn vaak niet alleen veel kwalitatiever, maar ook veel duurzamer. Ze gaan vaak langer mee en bevatten geen gevaarlijke en giftige stoffen, zoals formaldehyde; een gas dat kanker zou kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten tafel, houten kastjes en een echte wollen deken. Veel beter dan die meubels in elkaar gezet met platen met schadelijke lijm.

Koop tweedehands

Zodra je tweedehands of vintage koopt, geef je een meubel een tweede leven. Dat betekent dat deze nog niet naar het grofvuil gaat en dat je je niet schuldig maakt aan recentelijke CO2-uitstoot voor het maken van het meubel. Plaats eens een post op Facebook als je nog op zoek bent naar een tafel, struin het internet af op plaatsen als Marktplaats of rij naar tweedehands winkels in de buurt. Het is vaak verbazingwekkend wat je daar allemaal kunt vinden. Mooi, origineel én duurzaam op een andere manier.

Alles wat je moet weten over woonverzekeringen bij aanschaf nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 15 augustus 2019

Alles wat je moet weten over woonverzekeringen bij aanschaf nieuwbouwwoning

Je verhuist naar een prachtige nieuwbouwwoning; die wil je natuurlijk goed verzekeren. Huur je de woning, dan is een inboedelverzekering in principe voldoende. Heb je het huis gekocht , dan ga je waarschijnlijk een woonverzekering afsluiten. In deze verzekering voeg je de opstal- en inboedelverzekering samen. Met een woonverzekering zijn het huis, eventuele bijgebouwen en de inboedel verzekerd. Er zijn drie soorten dekkingen: de uitgebreide woonverzekering, de extra uitgebreide woonverzekering en de allriskverzekering. In dit artikel lees je alles over de dekkingen, het berekenen van de waarde van opstal en inboedel en de gemiddelde premie voor deze verzekeringen.

Uitgebreid

De uitgebreide woonverzekering is qua dekking de minst dekkende verzekering. Je bent hiermee beschermd tegen schade door brand, ontploffing en blikseminslag, maar ook storm- en waterschade, rook-, olie- en roetschade, schade door diefstal, rellen en vandalisme, schade door omgevallen bomen en bouwkranen, gesprongen leidingen en aanrijdingen.

Extra uitgebreid

De meeste verzekeraars bieden standaard de extra uitgebreide woonverzekering aan. Wanneer je extra uitgebreid bent verzekerd, dan zijn eerder genoemde schades gedekt, maar ook: zeng- smelt- en schroeischade, schade aan de inhoud van een koelkast of vriezer bij een stroomuitval van meer dan 6 uur, schade door neerslag, schade veroorzaakt door hak- of breekwerk om een defect in de waterleiding te ontdekken en schade als gevolg van diefstal van of vandalisme aan vlaggenstokken, wasgoed op een balkon, tuinmeubels en tuingereedschap.

Allrisk

Een allriskverzekering dekt alle eerdergenoemde vormen van schade en daarnaast ook al het zogeheten 'van buiten komend onheil'. Allrisk betekent niet automatisch dat álle soorten schade zijn gedekt. In de voorwaarden lees je terug wat de verzekering precies dekt.

Opstal- en inboedelwaarde berekenen

Om te bepalen hoeveel premie je betaalt, moet je aangeven wat de opstal en inboedel waard zijn. In het geval van de opstal doe je dit via de herbouwwaardemeter. De herbouwwaarde is het bedrag waarvoor de woning opnieuw in dezelfde staat kan worden gebouwd bij totale vernietiging. Wanneer de waarde van een woning te laag wordt ingeschat, riskeer je onderverzekering. Mogelijke extra kosten bij het herbouwen van het huis zijn dan voor eigen rekening. Andersom geldt: is de woning oververzekerd, dan betaal je maandelijks onnodig te veel premie.
Voor de berekening van de inboedel gebruik je de inboedelwaardemeter. De waarde wordt bepaald aan de hand van een aantal gegevens: leeftijd en inkomen hoofdkostwinner, gezinssamenstelling, grootte van de woning en eventueel de bijtellingen van audiovisuele apparaten en van sieraden. Door een inboedelwaardemeter in te vullen, voorkom je onderverzekering. Alleen bij hoge inkomens of grote huizen, kan de verzekeraar vragen of je zelf een schatting wilt maken van de inboedel. Qua vergoeding is de inboedel in principe tegen de nieuwwaarde verzekerd; dat is niet automatisch het uit te keren bedrag. Als de schade kan worden gerepareerd, krijg je deze kosten vergoed. Is de dagwaarde nog maar 40 procent van de nieuwwaarde, dan krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Soms hanteren verzekeraars een leeftijdsgrens voor spullen van 5 tot 10 jaar waarin de nieuwwaarde wordt vergoed, daarna telt de dagwaarde.

Gemiddelde premie

Hoe hoog de premie is voor een woonverzekering, hangt af van diverse factoren: hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn, hoe hoog de waarde van het huis en de inboedel is, het woningtype, het materiaal waarvan de woning is gebouwd (steen versus hout) en de regio waarin deze staat en de leeftijd van de hoofdkostwinner. Uit cijfers van Vereniging Eigen Huis blijkt dat je bij een opstalverzekering gemiddeld moet rekenen op een premie van 1,30 euro per 1.000 euro aan verzekerde goederen. Is de herbouwwaarde van een woning bijvoorbeeld 150.000 euro, dan komt de premie per jaar gemiddeld uit op 195 euro ofwel 16,25 euro per maand. Bij inboedelverzekeringen liggen de premies verder uiteen.  Het Nibud berekent dat je gemiddeld 13,50 euro per maand betaalt om de inboedel van een tussenwoning te verzekeren. Heb je een vrijstaande nieuwbouwwoning, dan is het premiebedrag gemiddeld 17,00 euro per maand.

Woonverzekering afsluiten

Wil je een woonverzekering afsluiten? Vergelijk online verschillende woonverzekeringen met elkaar en pas deze toe op je eigen situatie. Zo krijg je advies op maat en zie je direct welke verzekeringen passen bij jouw situatie en hoeveel premie je betaalt. Ook hoef je niet te kiezen voor een woonverzekering, waarmee je bij dezelfde verzekeraar in dezelfde verzekering een opstal- en inboedelverzekering afsluit. Je kunt ook kijken naar het los afsluiten van een opstal- en inboedelverzekering. Op die manier ben je misschien wel voordeliger uit.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Haarlemmermeer.

Aanmelden